Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 10 πτήσεις εξωτερικού ξεκινάει την Κυριακή η σεζόν στο «Ι. Καποδίστριας»

Σεζόν
24 Μαρτίου 2023 / 09:45

Ήδη έχει δοθεί προς χρήση ολόκληρος ο διάδρομος του αεροδρομίου για την προσέγγιση αεροσκαφών Airbus

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίστροφα μετά ο χρόνος και για την έναρξη των διεθνών πτήσεων στο «Ι.Καποδίστριας», με τις 10 πρώτες πτήσεις για τη νέα τουριστική σεζόν να προσγειώνονται την Κυριακή 26 Μαρτίου. 

«Ποδαρικό» για τη νέα σεζόν θα κάνουν 10 πτήσεις, με την πρώτη να προσγειώνεται στις 11.25 το πρωί. Πρόκειται για πτήση της Easyjet που έρχεται από το Μπέλφαστ.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, σύσσωμοι οι τουριστικοί φορείς του νησιού (Ένωση Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Σωματείο Ξεναγών, Εμπορικός Σύλλογος) σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Κέρκυρας ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στους πρώτους επισκέπτες ως δείγμα της κερκυραϊκής φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα αναμένονται επίσης αφίξεις και από Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βροκλάου και Λονδίνο, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου αναμένεται να προσγειωθούν στο «Ι. Καποδίστριας» άλλες 40 πτήσεις.

Ήδη πάντως έχει δοθεί προς χρήση ολόκληρος ο διάδρομος του αεροδρομίου για την προσέγγιση αεροσκαφών Airbus.

Η κρουαζιέρα

Στο μεταξύ με καλούς οιωνούς έγινε η επίσημη πρώτη της κρουαζιέρας για το 2023 στο λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν κατέπλευσε το βράδυ της Τρίτης.

Η «Arethusa», μήκους 60 μέτρων και δυναμικότητας 50 επιβατών έφτασε στις 9.30 μ.μ. και παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον ΟΛΚΕ, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να πραγματοποιήσει 26 επιπλέον αφίξεις μέσα στο 2023, εκ των οποίων οι 13 θα γίνουν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενισχύοντας τη χειμερινή κρουαζιέρα.

Αυξημένες πληρότητες

Παράλληλα στο λιμάνι της Κέρκυρας, έδεσε το πρωί της Τετάρτης το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», χωρητικότητας 930 επιβατών, μεταφέροντας συνολικά 891 επισκέπτες.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος, η κρουαζιέρα για φέτος ξεκίνησε ιδιαίτερα αισιόδοξα με αυξημένες πληρότητες, το οποίο αποτελεί ένα καλό στοιχείο για τη νέα σεζόν. Η επόμενη προσέγγιση στο λιμάνι της Κέρκυρας έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και πάλι με την «Arethusa», ενώ σταδιακά ξεκινούν μετά οι αφίξεις των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

397 προσεγγίσεις

Με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ΟΛΚΕ, κατόπιν των αναγγελιών των πλοίων, αναμένονται συνολικά 397 προσεγγίσεις για τη φετινή χρονιά, συμπεριλαμβανομένων και των κρουαζιερόπλοιων που κάνουν home porting κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Ειδικότερα οι προσεγγίσεις για τον μήνα Μάρτιο ανέρχονται στις πέντε, τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί 23 αφίξεις, 45 τον Μάιο, 56 τον Ιούνιο, 55 τον Ιούλιο, 62 τον Αύγουστο, 52 τον Σεπτέμβριο, 68 τον Οκτώβριο, 20 τον Νοέμβριο και 11 τον Δεκέμβριο με το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο να καταπλέει στις 31 Δεκεμβρίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της "Ε" την Πέμπτη 23-03-2023