Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση Ιφιγένειας Χριστοδουλίδου - Κεφαλογιάννη «Το εγκώμιο της ατέλειας» (photos)

έκθεση ζωγραφικής
23 Μαρτίου 2023 / 19:56
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Τίποτα φθαρτό δεν είναι τέλειο. Αυτή είναι μία πανανθρώπινη αλήθεια, που όμως σήμερα είναι πιο δύσκολο από ποτέ να την ενστερνιστούμε"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 23/03 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Το εγκώμιο της ατέλειας» στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος περιοδικών εκθέσεων για το 2023.

Η καλλιτέχνις Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα της στην Κέρκυρα, αφού παρόλο που παρακολούθησε ως παιδί μαθήματα ζωγραφικής στην Καλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας με δάσκαλο το ζωγράφο Μ. Πιερή για έξι χόνια, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.



Τα έργα της αποτελούν κομμάτια μικτής τεχνικής με έντονες υφές, όπου ανώμαλες ή "ραγισμένες" επιφάνειες συναντούν αρμονικά, διαβρωμένα από το χρόνο αντικείμενα, οξειδωμένα μέταλλα, γυαλιά, σπασμένα κεραμικά. Σε μία αφήγηση, όπου επιχειρείται να γίνει ορατό το μήνυμα, πως οι ατέλειες έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά και αυτή ακριβώς, είναι η δύναμή τους.



Η καλλιτέχνιδα αναλογιζόμενη αναφέρει: «Τίποτα φθαρτό δεν είναι τέλειο. Αυτή είναι μία πανανθρώπινη αλήθεια, που όμως σήμερα είναι πιο δύσκολο από ποτέ να την ενστερνιστούμε. Οι αψεγάδιαστες –επεξεργασμένες με φίλτρα- εικόνες στα social media που παρουσιάζουν μία “ιδανική” οικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική ζωή (…) μας ωθούν σε μία διαρκή επιδίωξη της τελειότητας. Αυτές οι εικόνες και οι φωνές, μας αποπροσανατολίζουν από το τί είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, μας κάνουν να αισθανόμαστε υποδεέστεροι, μας τραυματίζουν ψυχικά και συναισθηματικά (…)



Κι όμως υπάρχει μοναδική γοητεία και σοφία στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος στην ύλη, ενδυναμώνει, προσφέρει εσωτερική γαλήνη και οδηγεί βαθμιαία σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αποδοχή του εαυτού μας όπως ακριβώς είναι.»


Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου 2023.

Είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Δευτέρας & αργιών, 10:00 - 16:00.


Είσοδος δωρεάν



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.