Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σε αστυνομικό "τείχος" έπεσαν οι διαμαρτυρίες μας» καταγγέλλουν οι φοιτητές

Φοιτητικοί σύλλογοι
23 Μαρτίου 2023 / 09:58

Δύο κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης εμποδίστηκαν από την ισχυρή αστυνομική παρουσία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόπειρα συγκέντρωσης  διαμαρτυρίας έκαναν χθες το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Συντονιστικό Κατάληψης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, έξω από το ξενοδοχείο που διεξάγονται οι εργασίες της 102ης Συνόδου Πρυτάνεων που γίνεται στην Κέρκυρα. 

Όπως τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να εισέλθουν στον χώρο. Στη συνέχεια κατέθεσαν τα αιτήματά τους, τα οποία, όπως αναφέρει στην "Ε" ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, αναγνώστηκαν όλα στη Σύνοδο.

Η ανακοίνωση των Φοιτητών:

Στην ανακοίνωσή το Συντονιστικό Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ. αναφέρει:
«Εκπρόσωποι του Συντονιστικού κατέθεσαν τα κοινά πανελλαδικά αιτήματα των Συντονιστικών Καταλήψεων όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την πρώτη Αντισύνοδο. Μετά την κατάθεση των αιτημάτων τα άτομα που παρευρίσκονταν εκεί αποχώρησαν καθώς η ασφυκτική αστυνομική παρουσία δεν άφηνε περιθώρια για οποιαδήποτε κίνηση.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Συντονιστικού Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ. έξω από την Ιόνιο Ακαδημία. Αυτή τη φορά η αστυνομική παρουσία ήταν ακόμα πιο έντονη ενώ δεν έλειψαν στιγμές που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους παρευρισκόμενους με απειλές και χειρονομίες. Παράλληλα μέσα στην Ιόνιο Ακαδημία λάμβανε χώρα συναυλία από φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών. Από μαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου γνωστοποιήθηκε σε μέλη της φοιτητικής κοινότητας πως υπήρχαν εντολές απαγόρευσης της εξόδου από την Ιόνιο Ακαδημία.

Μετά από δύο ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας, το σώμα των διαμαρτυρομένων φοιτητών προσπάθησε να αποχωρήσει από την οδό Ασπιώτη όπως είχε
προσυμφωνηθεί. Δυνάμεις ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο μην επιτρέποντας την ασφαλή έξοδο της πορείας. Επί μία ώρα το σώμα των φοιτητών στεκόταν μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φωνάζοντας συνθήματα μέχρις ότου οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.
 
Για ακόμα μια φορά οι πρυτανικές αρχές έδειξαν τον αδιάλλακτο και αυταρχικό τους χαρακτήρα ενώ και πάλι επιβεβαιώνεται ότι η προσφυγή στην καταστολή είναι η μόνη στάση που επιλέγουν να έχουν».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ