Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Οικονομική ενίσχυση της Βουλής για το Μουσείο Καποδίστρια»

Στέφανος Γκίκας
22 Μαρτίου 2023 / 16:22

O Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έκανε αποδεκτό το αίτημα για την ενίσχυση ύψους 20.000 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ). Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε για την έγκριση της νέας οικονομικής βοήθειας της Βουλής προς το Μουσείο Καποδίστρια.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι έκανε αποδεκτό το αίτημα για την ενίσχυση ύψους 20.000 Ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική και μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια που παρέχει η Βουλή των Ελλήνων προς το Μουσείο τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα και επεσήμανε την σημασία που έχει η λειτουργία του Μουσείου Καποδίστρια τόσο για την Κέρκυρα όσο και για τη χώρα, αφού πρόκειται για το μοναδικό Μουσείο που είναι αφιερωμένο στο Ιωάννη Καποδίστρια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γκίκας επανέλαβε και το αίτημα που έχει υποβληθεί από τη Διοίκηση του Μουσείου, ώστε αυτό να τεθεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και να τυγχάνει τακτικής ετήσιας επιχορήγησης.