Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟ Κάβος: Διαφωνεί με το πρόγραμμα της ΕΠΣΚ, ζητά για αξιοπιστία

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
21 Μαρτίου 2023 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίγο πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, υπάρχουν παράπονα από την Ένωση για κάποιες αποφάσεις, κάποια δικαιολογημένα, κάποια όχι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίγο πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, υπάρχουν παράπονα από την Ένωση για κάποιες αποφάσεις, κάποια δικαιολογημένα, κάποια όχι. Στα όχι βάζουμε αρκετές διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, αφού ναι μεν λάθη γίνονται, αλλά θεωρώ ότι η Ένωση κάνει τα πρωταθλήματα, αναγκαστικά, με τους διαιτητές που υπάρχουν, έχει τιμωρήσει σε περιπτώσεις ακραίων λαθών, όμως θεωρούμε ότι δεν παρεμβαίνει στην αποστολή τους.
Ανάμεσα στα δικαιολογημένα παράπονα εκτιμήσαμε ότι είναι αυτό του ΑΟ Κάβος, που μιλάει για αξιοπιστία του πρωταθλήματος και έχει δίκιο όπως το θέτει. Είναι μια ομάδα που παλεύει να μείνει στην κατηγορία, πιθανόν αντί 3 να υποβιβαστούν 2 ομάδες (αν μείνουν ΑΕΛ και Αστέρας στη Γ΄ Εθνική και κερδίσει σε αυτή την άνοδο ο πρωταθλητής Κέρκυρας), θέλει δικαιολογημένα οι αγώνες όπως είθισται να γίνεται, να ξεκινούν την ίδια ώρα. Ακούγονται πολλά και μπορεί η Ένωση λόγω του μικρού αριθμού διαιτητών να έχει αδυναμία να ορίσει όλα τα ματς την ίδια ώρα, αλλά πρέπει να το κάνει ακόμα και αν χρειαστεί να φέρει διαιτητές εκτός Κέρκυρας, ακόμα και αν χρειαστεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με τη χρήση των γηπέδων από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής.
Θεωρούμε ότι η θέση του ΑΟ Κάβος, μετά την ενημέρωση (20/3/2023) της ΕΠΣΚ για το πρόγραμμα των 4 τελευταίων αγωνιστικών, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και την δημοσιεύουμε αυτούσια.
 
Δελτίο τύπου ΑΟ Κάβος
 
Φτάσαμε αισίως 4 στροφές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος και θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποια γεγονότα στο φίλαθλο κοινό και ο καθένας ας τα αξιολογήσει όπως θέλει. Έχουμε διαλέξει ο σκοπός της ομάδας μας να είναι η ανάπτυξη κυρίως νεαρών ποδοσφαιριστών με τη βοήθεια μερικών έμπειρων ώστε μερικοί από αυτούς να μπορέσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.
Έχουμε διαλέξει παρά τα όσα διαιτητικά λάθη εις βάρος μας και τις άδικες τιμωρίες, να μην βγάζουμε ανακοινώσεις. Είμαστε η μόνη ομάδα που έχει κληθεί τόσες φορές φέτος να αγωνιστεί σε 6 μέρες τρία παιχνίδια, αλλά και πάλι δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Όμως φαίνεται ότι αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία...
Την Κυριακή 26 Μαρτίου θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες της Α' κατηγορίας εκτός του Κάβος-ΟΦΑΜ λόγω του αγώνα της ΑΕΛ για τη Γ Εθνική κατηγορία. Από την πλευρά μας ζητήθηκε ο αγώνας μας να γίνει το Σάββατο 25 Μαρτίου αλλά από την ΕΠΣ Κέρκυρας δεν υπήρχε η διάθεση συνεργασίας, με αποτέλεσμα αυτό να οριστεί για την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Αναφέραμε τους προβληματισμούς μας, ότι η ομάδα μας αποτελείται από κυρίως μαθητές, οι οποίοι σε μια καθημερινή έχουν υποχρεώσεις μετά το σχολείο, όπως φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία να αγωνιστούμε σε ένα παιχνίδι χωρίς περίπου 10 ποδοσφαιριστές. Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε...
Επίσης αρχές Ιανουαρίου η ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των αγωνιστικών της Α' κατηγορίας, η οποία θα τελείωνε στις 9 Απριλίου με μια εμβόλιμη αγωνιστική στις 5 Απριλίου. Σήμερα δυστυχώς πληροφορηθήκαμε ότι 2 εβδομάδες πριν το τέλος του Πρωταθλήματος αυτό αλλάζει, η εμβόλιμη αγωνιστική εξαφανίστηκε και το Πρωτάθλημα θα τελειώσει στις 23 Απρίλη.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος προγραμματισμός έχει γίνει, πάει στο βρόντο... ή πολύ απλά μπορεί το προηγούμενο πρόγραμμα να μην βόλευε κάποιους...
Η ΕΠΣ Κέρκυρας σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή της διατείνεται ότι κύριο μέλημά της είναι η αξιοπιστία τους Πρωταθλήματος. Θεωρεί κανείς ότι με όλα αυτά το Πρωτάθλημα είναι αξιόπιστο; Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, εξάλλου εδώ και κάποια χρόνια έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο και είμαστε μαθημένοι.
Ζητάμε την ανάκληση του σημερινού εγγράφου της ΕΠΣ Κέρκυρας με το πρόγραμμα των τελευταίων 4 αγωνιστικών και τον ορισμό όλων των παιχνιδιών την ίδια ημέρα και ώρα.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια