Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΓΣ, Λέων, Μολοσσοί, Θρύλος για παραμονή στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ

ΜΠΑΣΚΕΤ Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ
21 Μαρτίου 2023 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις δυο αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και ενώ έχει ξεκαθαρίσει η κορυφή, έχουμε μάχη για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις δυο αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και ενώ έχει ξεκαθαρίσει η κορυφή, έχουμε μάχη για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Οι δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν σε μπαράζ ανόδου οριστικά είναι με τον Ιόνιο πρώτο και την Νικόπολη στη 2η θέση, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δυο ομάδων ως το τέλος.
Από κει και πέρα η μάχη δίνεται ανάμεσα σε δυο ομάδες του νησιού μας και δυο των Ιωαννίνων για θέσεις στην πρώτη πεντάδα. Μιλάμε ότι μαθηματικά δεν έχουν σωθεί ΚΓΣ και Λέων Κέρκυρας και Θρύλος, ΑΣ Μολοσσών από τα Γιάννενα.
Με βάση τα δεδομένα αυτός που είναι σε δυσκολότερη θέση είναι ο Θρύλος που έχει δυο ματς στο νησί μας και πρέπει να κερδίσει και τα δυο για να ελπίζει και μετά είναι ο ΑΣ Μολοσσών, που έχει να δώσει μόλις ένα ματς και αν το κερδίσει πάει στους 23 βαθμούς. Στους ίδιους μπορεί να φτάσει και ο Λέων αν πάρει μια νίκη (παίζει εντός έδρας με Θρύλο και Ιόνιο), αλλά είναι καλύτερος της Γιαννιώτικης ομάδας σε ισοβαθμία. Ο Κερκυραϊκός παίζει εντός με Θρύλο και Φαίακα, θέλει μια νίκη για να εξασφαλιστεί και να φτάσει 24 βαθμούς και σίγουρα θα το κάνει. Μαθηματικά υπάρχει και το ενδεχόμενο τριπλής ή και τετραπλής (απίθανο) ισοβαθμίας στους 23 βαθμούς και τότε θα βγουν τα κομπιουτεράκια.
Με βάση την προκήρυξη θα υποβιβαστούν απ΄ ευθείας οι ομάδες που καταλαμβάνουν την 7η θέση και κάτω, επειδή όμως από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζεται ο Αχέρων Καναλακίου (ανήκει στην ΕΣΚΑΒΔΕ), η ομάδα που θα καταλάβει την 6η θέση θα παίξει αγώνα μπαράζ με την 6η του άλλου ομίλου και η χαμένη θα υποβιβαστεί. Ήδη ΓΕ Κέρκυρας και Αστράκα έχουν αποχαιρετίσει την κατηγορία.
Οι 5 πρώτες ομάδες μένουν (θα παίξουν τη νέα σεζόν στην Α΄ κατηγορία που θα έχει ένα Όμιλο), η 6η πάει για μπαράζ παραμονής.
 
Η βαθμολογία (μια ομάδα από τις 4 θα υποβιβαστεί απ΄ ευθείας και μια πάει για μπαράζ) και οι αγώνες που τους απομένουν:
 
Βαθμολογία
Κερκυραϊκός                     21
ΑΣ Μολοσσών                  21
Λέων Κέρκυρας                20
Θρύλος Ιωαννίνων          19
 
Πρόγραμμα
Κυριακή 26/3/2023
Λέων Κέρκυρας - Ιόνιος
Κερκυραϊκός - Θρύλος
Σαββατοκύριακο 1 & 2 Απρίλη
Λέων Κέρκυρας - Θρύλος
ΑΣ Μολοσσών – Νικόπολη
Κερκυραϊκός – Φαίακας
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια