Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσε ξανά παραδοσιακό φανάρι του Λιστόν!

Φανάρι
21 Μαρτίου 2023 / 12:51

Για πολλοστή φορά, καταρρέουν στοιχεία του ιστορικού κτιριακού θησαυρού της πόλης - μνημείου UNESCO, παραδομένα στη φθορά του χρόνου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα ένα παραδοσιακό φανάρι έπεσε νωρίς το πρωί, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πιο χαρακτηριστικό, πολυφωτογραφημένο, τουριστικό τοπόσημο της Κέρκυρας, το Λιστόν. Για πολλοστή φορά, στοιχεία του ιστορικού κτιριακού θησαυρού της πόλης - μνημείου UNESCO, καταρρέουν, παραδομένα στη φθορά του χρόνου. 

Το συμβάν φωτογράφησε και δημοσιοποίησε στα social media, ο Πολιτικός Μηχανικός Γεράσιμος Μουρμούρης.

Ευτυχώς -μολονότι εντελώς συμπτωματικά- δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά πραγματικά δεν θέλει κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε σε κάποια χρονική στιγμή με χιλιάδες επισκέπτες όπως π.χ. το Πάσχα.

To 2018

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί το 2018 και τότε οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει ότι διαπιστώθηκε φθορά στη συγκόλληση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα. 



Μάλιστα τότε είχε ανακοινωθεί ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στον έλεγχο και την επισκευή και των υπόλοιπων φαναριών. Σημειώνεται πάντως ότι η σημερινή ήπια βροχόπτωση, χωρίς αέρα, δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια τέτοια πτώση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ