Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Να χορηγηθεί και για τον «Μπάλλο» συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση

Δημήτρης Μπιάγκης
20 Μαρτίου 2023 / 15:30

«Άδικη και άνιση η αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντι στους πληγέντες από το καιρικό φαινόμενο «Μπάλλος»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών ο Δημήτρης Μπιάγκης, Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής καταδεικνύει για ακόμα μια φορά την άδικη και άνιση αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντι στους πληγέντες από το καιρικό φαινόμενο «Μπάλλος», καθώς δεν έχει εκδοθεί συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες όπως στις περιπτώσεις των φαινομένων «Ιανός» και «Θάλεια» όπου συμπεριλήφθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις στις αποζημιώσεις και οι βοηθητικοί/αποθηκευτικοί χώροι των κατοικιών.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής αναφέρεται στην καθυστέρηση που υπάρχει ως προς τις αποζημιώσεις των πολιτών καθώς δίνονται ισχνές προκαταβολές στους δικαιούχους μετά από μεγάλη καθυστέρηση, στην απόρριψη εκατοντάδων αιτημάτων λόγω του γεγονότος ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών 33862 (ΦΕΚ 1699/16-5-2019), επειδή οικίες που υπέστησαν ζημιές δεν αποτελούσαν την κύρια κατοικία τους.

«Η πολιτεία στις περιπτώσεις του «Ιανού» και της «Θάλειας» εξέδωσε συμπληρωματικές αποφάσεις μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, ώστε να αποζημιωθούν και οι βοηθητικοί / αποθηκευτικοί χώροι, ενώ στην Εύβοια οι ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούταν εφάπαξ ενίσχυση, τόσο για την κύρια, όσο και για τις δευτερεύουσες κατοικίες που είτε ιδιοχρησιμοποιούνται, είτε μισθώνονται σε τρίτους με βραχυχρόνιες περιοδικές μισθώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Βουλευτής.

«Φαίνεται ξεκάθαρα πως το φαινόμενο «Μπάλλος» δεν αντιμετωπίστηκε από την Πολιτεία με τον ίδιο τρόπο. Ζητάμε ισονομία, ισοπολιτεία, τα αυτονόητα, να υπάρξει σχετική μέριμνα και για τους βοηθητικούς χώρους αλλά και για τις δευτερεύουσες κατοικίες καθώς στην περίπτωση του «Μπάλλου» επλήγησαν κυρίως τουριστικές περιοχές και οι ιδιοκτήτες τους καλούνται χωρίς ουσιαστική ενίσχυση από την πολιτεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές την ώρα που ξεκινά σε μερικές μέρες η τουριστική περίοδος».

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://dimitrisbiaghis.blogspot.com/2023/03/blog-post_20.html