Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

Εργατικό Κέντρο
20 Μαρτίου 2023 / 14:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που προωθεί η κυβέρνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του τόσο στον αγώνα τους για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους όσο και στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον λαό:

Αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Συνεχίζουμε με συμμετοχή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και συντονίζουμε την δράση μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που τώρα εκδηλώνεται με την ιδιωτικοποίηση του αγαθού του νερού.
Διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

• Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του

• Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους,

• χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους

• Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Απεργία των Κοινωνικών Λειτουργών

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την απεργία των Κοινωνικών Λειτουργών που πραγματοποιείται την Τρίτη, 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Κοινωνικής Εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στον αγώνα τους κηρύσσοντας 24ωρη απεργία για όσους εργάζονται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στις κοινωνικές υπηρεσίες της Κέρκυρας και διεκδικούν:

• τη στελέχωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών για ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας.

• τις επείγουσες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων Κοινωνικών Λειτουργών και μονιμοποίηση των Συμβασιούχων των Κέντρων Κοινότητας και των Δομών Καταπολέμησης της Φτώχειας, των συμβασιούχων στον ΕΟΔΥ και όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν κενά σε όλο το σύστημα κοινωνικής φροντίδας»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.