Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνές Συνέδριο Ιονίου Πανεπιστημίου για την τεχνολογία και τον πολιτισμό

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
16 Μαρτίου 2023 / 19:37
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στο διεθνές συνέδριο που συμπίπτει με την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου θα ανακοινωθούν τα σημαντικότερα αποτελέσματα του έργου και παράλληλα θα προσφερθούν εισηγήσεις σχετικές με τις βασικές θεματικές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «IRSCHEN» διοργανώνει στις 21/01 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στην αίθουσα «Εύη Λάσκαρη» ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Digital Technologies, Common European Cultural Heritage, and Sustainable Development» («Ψηφιακές Τεχνολογίες, Κοινλη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη»). Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου είναι τα μέλη ΔΕΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου,  Όλγα Ελένη Αστάρα (Επίκ. Καθηγήτρια Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Ναούμ Μυλωνάς (Επίκ. Καθηγητής Τμήματος Τουρισμού), ιδρυματικά υπεύθυνοι του ερευνητικού έργου.

Στο διεθνές συνέδριο που συμπίπτει με την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου θα ανακοινωθούν τα σημαντικότερα αποτελέσματα του έργου και παράλληλα θα προσφερθούν εισηγήσεις σχετικές με τις βασικές θεματικές του έργου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 15.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στην Αγγλική Γλώσσα. Με το πέρας του συνεδρίου θα παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης, εφόσον ζητηθούν.

Λίγες πληροφορίες για το ερευνητικό έργο:

Το έργο Irschen που υπάγεται στην ΚΑ2 δράση του Erasmus+ αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων καθώς και φορέων περιφερειακής ανάπτυξης που μπορούν να δουν μια μεγάλη ευκαιρία να ευδοκιμήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προϊόντα τους όσον αφορά νέα εργαλεία και ψηφιακές ικανότητες στις ΤΠΕ και τεχνικές οπτικοποίησης που ανοίγουν νέους τρόπους συνεργασίας όσον αφορά την ανοιχτή και μακρινή Εκπαίδευση Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω αυτής της στρατηγικής συμμαχίας εταίρων από 4 χώρες. Το «IRSCHEN» (Διαθεματική Ανθεκτικότητα μέσω ενός Δικτύου Εκπαίδευσης για την Επιστήμη και την Πολιτιστική Κληρονομιά) δεν είναι μόνο το Ακρωνύμιο του έργου αλλά και ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιδέα του έργου και όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους Συντονιστές του έργου, το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος αρχαιολογικής σημασίας που ονομάζεται «Burgbichl».

Η στρατηγική αυτή Συμμαχία αποτελείται από τους παρακάτω  εταίρους:
  • University of Innsbruck,
  • Ionian University,
  • Solidarity Tracks,
  • Mobile 3D,
  • ZRC SAZU,
  • Municipalityof Irschen
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.