Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπούκας: Καλούμε τη δημοτική παράταξη Υδραίου στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Χρυσόστομος Μπούκας
16 Μαρτίου 2023 / 16:58

«Κάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 16/3, δήθεν από ενδιαφέρον και ας εκκρεμούσε το αίτημα όλων σχεδόν των Δημοτικών Παρατάξεων για δέκα ημέρες»

Τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή, του ιστορικού Δήμου Κερκυραίων, λέει ψέματα στους πολίτες. Αντί να μιλάει λίγο και να κάνει πολλά για το συμφέρον των δημοτών, κάνει ακριβώς το αντίθετο.  Για τα μόνα που είναι απόλυτα προσηλωμένη είναι:
 
1ον. Να εκτελεί, χωρίς καμιά κουβέντα, τα σχέδια και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, έστω και αν αυτά δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του Λαού. Δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβολίζει ο Δήμος Κέρκυρας.
 
2ον. Να υπηρετεί οδηγίες και εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και των «προστατών» της πόλης που με κυνισμό υπαγορεύουν τα συμφέροντά τους σε βάρος της οικονομίας του τόπου και της ποιότητας ζωής του Λαού.
 
3ον. Να μιλάει πολύ και να πράττει πολύ λίγα, με αποτέλεσμα στην πόλη να επικρατεί αναρχία και λίγοι επιτήδειοι να εκμεταλλεύονται την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να ορίζουν αυθαίρετα δικούς τους κανόνες λειτουργίας της πόλης με αποτέλεσμα μεγάλη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.
 
4ον. Ψεύδεται ασύστολα. Μέσα σε πολύ λίγες μέρες, μπορεί να δηλώσει ακριβώς τα αντίθετα, πασπαλισμένα δήθεν για «το καλό των δημοτών» και «εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας».
 
Όλες σχεδόν οι Δημοτικές Παρατάξεις, ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού που η κυβέρνηση έφερνε άρον-άρον προς ψήφιση στη βουλή, αφού είχε προηγηθεί δήθεν δημόσια διαβούλευση στην αργία του καρναβαλιού.
 
Η Δήμαρχος προφανώς σε συνεννόηση με το Πρόεδρο της Δημοτικής Αρχής και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου, «δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν κατάλαβαν», όπως πολλές φορές στο παρελθόν.
 
Όταν, όλες σχεδόν οι Δημοτικές Παρατάξεις, αποφασίσαμε σύμφωνα με τον κανονισμό, να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 17/3 και ουσιαστικά να υποστηριχθεί με ένα ισχυρό ψήφισμα με αποδέκτη την κυβέρνηση ότι το νερό σαν κοινωνικό αγαθό δεν ξεπουλιέται στους ιδιώτες, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση, αλλά και ότι το κράτος κοροϊδεύει την Κέρκυρα για μια εικοσαετία τώρα, όσον αφορά στις δεσμεύσεις του, για την κατασκευή φραγμάτων και αλλαγή του δικτύου ύδρευσης του νησιού.
 
Η μόνη έγνοια της Δημοτικής Αρχής μην τυχόν ενοχληθεί η κυβέρνηση από ένα ισχυρό ψήφισμα που θα προασπίζει τα πραγματικά συμφέροντα των Κερκυραίων.
 
Κάλεσε λοιπόν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την προηγουμένη, Πέμπτη 16/3, δήθεν από ενδιαφέρον και ας εκκρεμούσε το αίτημα όλων σχεδόν των Δημοτικών Παρατάξεων για δέκα ημέρες.  
 
Φτάνει πια η κοροϊδία της Δημάρχου και του Προέδρου απέναντι στις Δημοτικές Παρατάξεις, απέναντι στους δημότες.
 
Φτάνει πια η υποτέλεια της Δημοτικής Αρχής στις εντολές της κυβέρνησης που μόνη της επιθυμία είναι να ξεπουλήσει τα πάντα στους ιδιώτες, έστω και αν τα Τέμπη στοιχειώνουν όλο τον Ελληνικό Λαό.
 
Νομίζει η Δήμαρχος, ότι μπορεί να κοροϊδεύει το Λαό αν μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες μιλάει πολύ, χωρίς να λέει απολύτως τίποτα.
 
Καλούμε δημόσια για μια ακόμα φορά, την Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και την Δημοτική τους Παράταξη να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 17/3/2023.                                                                                
 
Μπούκας Χρυσόστομος