Ένωση Γονέων: «Στο κενό οι υποσχέσεις για την μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαιάκων»

Ένωση Γονέων: «Στο κενό οι υποσχέσεις για την μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαιάκων»

«Σε περίπτωση ατυχήματος, όλοι πάλι θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και θα κατηγορούν την «κακιά στιγμή»

16
Μαρτίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλήρως απογοητευμένη βγήκε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας από τη σύσκεψη φορέων για την κατάσταση του σχολικού κτιρίου Φαιάκων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «για μια ακόμα φορά ακούσαμε υποσχέσεις αλλά αυτή τη φορά ακούσαμε και μια αλήθεια: ότι το Γυμνάσιο Φαιάκων δεν πρόκειται να μετεγκατασταθεί».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά και σε μια ακόμη συνάντηση αποδείχτηκε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και η Δημοτική αρχή του έχει όλα τα άλλα ως προτεραιότητα κι όχι τη βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Για μια ακόμα φορά ακούσαμε υποσχέσεις αλλά αυτή τη φορά ακούσαμε και μια αλήθεια: ότι το Γυμνάσιο Φαιάκων δεν πρόκειται να μετεγκατασταθεί και το μόνο που θα γίνει είναι να υπάρξει μια διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη ώστε να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ακατάλληλο έτσι κι αλλιώς κτίριο.

Η Δήμαρχος στη σύσκεψη φορέων που έγινε για την κατάσταση του σχολικού κτιρίου των Φαιάκων, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι έγιναν δύο άγονοι διαγωνισμοί και αφού δε βρίσκεται κτίριο οδηγούμαστε στην παραπάνω λύση. Μάλιστα η Δήμαρχος έριξε το βάρος στο σύλλογο γονέων του σχολείου λέγοντας επιτακτικά να βρουν κτίριο για την μετεγκατάσταση.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλες αυτές οι υποσχέσεις που μέχρι το Σεπτέμβρη μας έδινε η Δήμαρχος αυτοπροσώπως ότι «μέχρι τον Ιούνιο θα έχει γίνει η μεταφορά» ήταν κενές περιεχομένου αφού όπως μας ενημέρωσαν «οι υπογραφές δεν έχουν μπει ακόμα αλλά και να μπουν, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο κτηνιατρείο, κάτι που θα πάρει 2-3 χρόνια;». Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι σκοπούς έχει ο Δήμος σε σχέση με τα σχολικά κτίρια. Κανένα σχέδιο για ανέγερση νέων κτιρίων, κανένα σχέδιο για παρεμβάσεις στα ήδη υπάρχοντα, κανένα σχέδιο να βελτιωθούν όσο γίνεται οι σχολικές υποδομές.

Καμία συζήτηση επίσης δεν έγινε για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει το ΙΚΟS στο σχολείο, τόσο με τη σκόνη που αναπνέουν καθημερινά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γύρω κάτοικοι αλλά και με την αφόρητη κι επικίνδυνη κίνηση που δημιουργούν τα βαρέα οχήματα τα οποία κινούνται συνέχεια κάνοντας αναστροφές ακριβώς έξω από το σχολείο.

Σε περίπτωση ατυχήματος, όλοι πάλι θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και θα κατηγορούν την «κακιά στιγμή» αλλά και τους εκπαιδευτικούς που δεν πρόσεξαν τους μαθητές κι όχι τα κέρδη της εταιρείας που δεν πήρε κανένα μέτρο και Δήμο, Περιφέρεια και κράτος που δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών.

Τώρα οι γονείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, η τοπική κοινωνία πρέπει να οξύνουν τις διεκδικήσεις τους για την εκπόνηση σχεδίου ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου και μέχρι τότε να απαιτήσουν την άμεση μετεγκατάσταση του σχολείου από Σεπτέμβριο».
 
Κέρκυρα, 15/3/2023
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων
Γονέων & Κηδεμ. Κεντρ. Κέρκυρας

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ