Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Για το show η αποχή της αντιπολίτευσης από το δημ. συμβούλιο

Αποχή
16 Μαρτίου 2023 / 16:00

«Ο τόπος μας χρειάζεται ενότητα και συνεργασία. Για κάποιους όμως προέχει το show και η στείρα αντιπαράθεση»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον εντυπωσιασμό και τη στείρα αντιπαράθεση στοχεύει η δήλωση αποχής της αντιπολίτευσης από την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Ο τόπος μας χρειάζεται ενότητα και συνεργασία» απαντά η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου: 
«Με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και όσα προβλέπει ο νόμος, συγκαλείται σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθούν τα δύο θέματα που ζήτησαν παρατάξεις της μειοψηφίας.

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου αλλά και εγώ προσωπικά, εξηγήσαμε στους επικεφαλής των παρατάξεων ότι δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση αύριο Παρασκευή αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα διοικητικής και τεχνικής κάλυψης.

Προφανώς για κάποιους προέχει το show, η στείρα αντιπαράθεση. Λίγο τους ενδιαφέρουν θέματα όπως η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού ή οι πλειστηριασμοί. Αυτά τα θέματα τους είναι χρήσιμα μόνο για να τα χρησιμοποιούν για μικροκομματικά οφέλη.

Σημειώνω ότι σήμερα συνεδριάζουν και η Βουλή αλλά και άλλα δημοτικά συμβούλια.
Για να τελειώνουμε: θα επαναλάβω ότι για εμάς, πέρα και πάνω από όλα είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και οι δημότες μας.
Όχι οι κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ο τόπος μας αλλά και η αυτοδιοίκηση απαιτούν ενότητα και προτάσεις.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν ιδιωτικοποιείται. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσοι είμαστε παρόντες, θα θέσουμε σαφείς και συγκεκριμένες ‘’κόκκινες’’ γραμμές. Τους εκουσίως απόντες προφανώς δεν τους ενδιαφέρει αυτό, όπως δεν τους ενδιαφέρει η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών».

Στο δημοτικό συμβούλιο, που δε νομοθετεί αλλά μπορεί να καταθέτει και να διαμορφώνει προτάσεις, επιλέγουμε να είμαστε παρόντες. Και θα καταθέσουμε και προτάσεις για το στεγαστικό πρόβλημα και για τους πλειστηριασμούς.»