Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Παράταση λίγων εβδομάδων για την ολοκλήρωση των έργων στον Αγ. Ιωάννη»

Παράταση
16 Μαρτίου 2023 / 14:42
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ενημέρωση του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα από τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη στη ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας με τον Διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη, τον Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Στέλιο Κλάδη, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Καρβούνη και την Όλγα Πολυχρονιάδου, αρμόδια για Στεγαστικά Θέματα της ΔΥΠΑ. Μοναδικό θέμα της σύσκεψης ήταν οι υπολειπόμενες εργασίες στον οικισμό του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας και στον αποχετευτικό αγωγό προς Σκάφωνα.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται σε εργατικές κατοικίες, τα οποία έχουν επωνύμως επισημανθεί, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εισροή υδάτων από τις στέγες δύο οικιών, την ανάγκη αποκατάστασης κάποιων επίπλων κουζίνας, προβλήματα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, την ανάγκη επισκευών σε κάποια υπόγεια, την εκκρεμή ασφαλτόστρωση σε τμήματα του οικισμού κ.α.

Σε ότι αφορά στον αποχετευτικό αγωγό, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι ολοκληρώνεται η κατασκευή του δεύτερου αντλιοστασίου, ενώ η κατασκευή του αγωγού προς Σκάφωνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Αναφερόμενος στις επισημάνσεις του Στέφανου Γκίκα για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων του οικισμού σχετικά με την παράδοση του έργου, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ σημείωσε ότι παρότι συμβατικά προβλέπεται ημερομηνία παράδοσης η 31/3/2023, θα δοθεί παράταση λίγων εβδομάδων, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συμπεριλαμβάνουν εκκρεμότητες σε κατοικίες, στα βοηθητικά κτίρια, στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στον αποχετευτικό αγωγό.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για τη διαδικασία οριστικής παράδοσης. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής της ΔΥΠΑ θα επιθεωρήσει όλα τα τμήματα του έργου (διαμερίσματα, αποχετευτικό αγωγό, αντλιοστάσια, βοηθητικά κτίρια, περιβάλλοντες χώρους κλπ.) και εφόσον υπάρξουν παρατηρήσεις υπαιτιότητι του εργολάβου, αυτές θα πρέπει να αποκατασταθούν. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει έλεγχος από την Επιτροπή Οριστικής παραλαβής του έργου.
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.