Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Γουβιών: Ζητάμε πάρκινγκ κι ο Δήμος νοικιάζει σε ιδιώτη!

Γουβιά
16 Μαρτίου 2023 / 13:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Καταγγελία για την έλλειψη χώρων στάθμευσης στα Γουβιά και την εκμίσθωση χώρου σε επιχείρηση σκαφών αναψυχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η κοινωνία των Γουβιών κι όχι μόνο, είναι ανάστατη διότι η Δημοτική Αρχή δε μπορεί να αντιληφθεί το αυτονόητο κι έτσι οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας. Μεγάλο πρόβλημα ήταν πάντα οι χώροι στάθμευσης, που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας και  συχνά  τροχαία ατυχήματα» επισημαίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουβιών. Όπως καταγγέλλει, παρά τις εκκλήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δημοτικό πάρκινγκ, ο Δήμος προχώρησε στην εκμίσθωση χώρου για στάθμευση σκαφών αναψυχής και μάλιστα ερήμην της τοπικής κοινωνίας των Γουβιών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει «Οι προσπάθειες του Συλλόγου μας, αλλά και όλων όσοι με κάθε τρόπο δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ώστε να εξασφαλίσουμε ανεκτούς χώρους στάθμευσης υπήρξαν σταθερές, με αποτελέσματα δυστυχώς πενιχρά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τούτο δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι με δικές μας πρωτοβουλίες έχουμε επιδιώξει την ανάπλαση και τον  εξωραϊσμό των δημοτικών χώρων σταθμεύσεως, όπου όμως, δυστυχώς  δεν υπήρξε η δέουσα ανταπόκριση.  

Δεδομένων των ανωτέρω, ερήμην της Τοπικής Κοινωνίας των Γουβιών και ενώ ήμασταν σε διαβούλευση για τον  εξωραϊσμό των δημοτικών πάρκινγκ, έκπληκτοι ενημερωθήκαμε ότι παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  σε τρίτους ιδιώτες λόγω μίσθωσης, έναντι ευτελούς τιμήματος, με σκοπό την κατασκευή, όπως τουλάχιστον φημολογείται, χώρου στάθμευσης σκαφών αναψυχής. Βέβαια, οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Δήμος μας είναι εντελώς αόριστες και μπορούν να επιτρέψουν και πολλές άλλες χρήσεις, οι οποίες αφήνουν τεράστια περιθώρια αόριστης  και αυθαίρετης ερμηνείας στο μέλλον.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, η περιοχή των Γουβιών είναι μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά, επιχειρηματικά και οικιστικά περιοχή, όπου συγκεντρώνει πλήθος τουριστών και δραστηριοτήτων καθ΄ όλη σχεδόν της περίοδο του έτους.

Η θέση μας είναι σαφής: Σε μια υπερβολικά κορεσμένη και βρίθουσα πλήθους επιχειρηματικών και τουριστικών δραστηριοτήτων περιοχή, είναι μονόδρομος ο εξωραϊσμός, σύμφωνα με τις επανειλημμένες έμπρακτες προτάσεις μας και η παραχώρηση όλων των  χώρων για την στάθμευση των κατοίκων, επιχειρηματιών κι επισκεπτών της περιοχής μας, δημιουργώντας ταυτοχρόνως  και συνθήκες εξωραϊσμού του χώρου.

Η κοινωνία των Γουβιών κι όχι μόνο, είναι ανάστατη διότι η Δημοτική Αρχή δε μπορεί να αντιληφθεί το αυτονόητο κι έτσι οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας, κατάληξη αυτονόητη κι ευεξήγητη. Είναι πραγματικά τραγικό τουλάχιστον, την ώρα που πρέπει να εξασφαλίζουμε την αυτονόητη διάθεση κατά το δυνατόν χώρων σταθμεύσεως, κάποιοι  να επιδιώκουν επικίνδυνες καταστάσεις. 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των συμφωνητικών μισθώσεως και την άμεση έναρξη ανάπλασης των δημοτικών χώρων με την ταυτόχρονη εκμετάλλευσή τους ως χώρων σταθμεύσεως. Θεωρούμε ότι αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο και δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε και να ανεχθούμε οποιαδήποτε λύση μεθοδεύεται από την Δημοτική αρχή, η οποία, ενώ δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε οικονομικό και μη όφελος, καταδικάζει την περιοχή μας στους αυτονόητους κινδύνους».
 
Για το ΔΣ
 
Ο Πρόεδρος
Σπύρου Ανδριανός                                                                                                
Ο Γραμματέας   
Αργυρός Νικόλαος Αλέξανδρος
                                                                    

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.