Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλαγή σκυτάλης στην «Κέρκυρα 180» - Η Χρύσα Χαλικιοπούλου στη θεση της Μαρίας Δρυ

Μαρία Δρυ
16 Μαρτίου 2023 / 10:17

Λόγω υποψηφιότητας της Μαρίας Δρυ στις ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα δημοτική σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας, εκπροσωπώντας την παράταξη «Κέρκυρα 180», θα είναι για το υπόλοπο της αυτοδιοικητικής θητείας θα είναι πλέον η Χρύσα Χαλικιοπούλου, στη θέση της Μαρίας Δρυ, η οποία κατεβαίνει ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές.
 
Η ανακοίνωση της παράταξης:

“Η κίνηση μας δεν σχετίζεται με κόμματα αλλά είναι ανεξάρτητη, αυθόρμητη και γεννημένη από την ανάγκη μας να μην μένουμε θεατές στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας”. 

Τιμώντας τις δηλώσεις μας και μένοντας πιστοί στις ιδέες μας μετά από μια διαδρομή 3,5 χρόνων, αποδεχόμαστε την παραίτηση της επικεφαλής μας, Μαρίας Δρυ  από την θέση της δημοτικής συμβούλου στο Δημοτικό συμβούλιο του ΔΚΚ & ΔΝ. Η Μαρία Δρυ θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές. 
 
Ο απολογισμός της δραστηριότητας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έως σήμερα είναι:
  • Πρόταση επαναχωροθέτησης της πίστας σκέιτμπορντ σε κοινά αποδεκτή θέση από τους κατοίκους - σημείο που αποτέλεσε “αγκάθι” για την ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας 
  • Ολοκληρωμένη πρόταση να γίνει η Κέρκυρα πρότυπο νησί μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste)
  • Πρόταση επαναλειτουργίας του Ινστιτούτου Ελαίας ως Κέντρο Αξιοποίησης Αγροτικών Προϊόντων Κέρκυρας” (Φυτικής, Ζωικής, Αλιευτικής παραγωγής καθως και τοπικων παραδοσιακών προϊόντων) ενισχύοντας τον - υπό εξαφάνιση - πρωτογενή τομέα
  • Πρόταση της υιοθέτησης του προγράμματος “Βρίσκω Στέγη” προς ανακούφιση του στεγαστικού ζητήματος των δημοσίων λειτουργών
  • Πρόταση επί του προϋπολογισμού για μείωση δημοτικών τελών με κοινωνικά κριτήρια με παράλληλη εφαρμογή του προγράμματος “Πληρώνω Όσο Πετάω” και μειωμένα δημοτικά τέλη για τους δημότες που θα κάνουν δυναμική ανακύκλωση (επιφέροντας έτσι μείωση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων) 
  • Πρόταση προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες στάσεις ΚΤΕΛ
  • Προσφυγή και ακύρωση διαγωνισμού ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη για 7.500.000€
  • Συνεχή και εμπεριστατωμένα ΔΤ με εκτενείς ενημερώσεις δημοτών για σοβαρά θέματα, όπως η κακοδιαχείριση και η κατασπατάληση δημοσίων πόρων.
  • Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ψηφίσαμε υπέρ της εισφοράς σε γη (και όχι σε χρήμα) 70 στρεμμάτων στην υπόθεση της “επένδυσης” για την τσιμεντοποίηση του πρώην Club Mediteranee στην Δασιά. 
  • Συνταχθήκαμε στο πλευρό των κινητοποιήσεων του Δήμου και των πολιτών της Βόρειας Κέρκυρας για την προστασία του φυσικού κάλλους της περιοχής του “Ερημίτη”.
 
Ευχαριστούμε την Μαρία Δρυ που υπηρέτησε 3,5 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντα με γνώμονα το καλύτερο για την Κέρκυρα και τους πολίτες της, διεκδικώντας έργα πνοής για τον δήμο μας, κοινωνικές παροχές για τους συνδημότες μας, αθλητικές εγκαταστάσεις για τη νεολαία μας, διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου και λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για τα πεπραγμένα της. Έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις και τις αξίες της παράταξης  και δεν αθέτησε τον λόγο της προς τους ψηφοφόρους μας. Ήταν πάντα παρούσα σε κινητοποιήσεις συμμετέχοντας σε ένα παραγωγικό διάλογο έχοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις.
 
Νέα εκπρόσωπος της κίνησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ορίζεται η Χρύσα Χαλικιοπούλου. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο της ρόλο!»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ