Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διευκρινίζει η Μερόπη Υδραίου

Μερόπη Υδραίου
14 Μαρτίου 2023 / 13:56

«Αντιλαμβάνομαι ότι ενόψει των εθνικών εκλογών, κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν την ατζέντα της κεντρικής κομματικής σκηνής. Δική μας προτεραιότητα είναι ο Δήμος και οι δημότες μας και τα τοπικά μας προβλήματα »

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις προσκλήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, με την αντιπολίτευση να καλεί την Παρασκευή 17/3 ενώ ο Πρόεδρος κάλεσε σε συνεδρίαση την Πέμπτη 16/3, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι θα γίνει ο,τι προβλέπει ο Κώδικας. 
«Σε ότι αφορά στο αίτημα των παρατάξεων των κ.κ. Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή και Γρηγοριάδη για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι δεδομένο ότι θα γίνει ό,τι προβλέπεται από τον κώδικα. Ήδη από χθες οι παρατάξεις ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι προγραμματίζεται ειδική συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα, δεδομένου ότι αυτήν την ημέρα υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης για την διεξαγωγή της και προγενέστερη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΕΥΑΚ.

Επί της ουσίας τώρα:

1ον) Για το ζήτημα του νομοσχεδίου για τη Ρυθμιστική Αρχή που επηρεάζει τη λειτουργία των ΔΕΥΑ,  παραβιάζονται ανοιχτές θύρες. 
Γιατί, ήδη, έχω πάρει θέση δημόσια, έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου, έχω ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου και είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρ. της  ΚΕΔΕ για τις πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων σε θεσμικό επίπεδο για το θέμα αυτό. Ήδη, μετά από διαπραγματεύσεις της ΚΕΔΕ και του Προέδρου των ΔΕΥΑ, γίνονται παρεμβάσεις και βελτιώσεις ώστε κυρίως να διασφαλιστεί ότι το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό, και αυτό είναι απόλυτο. Το θέμα θα απασχολήσει εξ αναβολής και το Δ.Σ. της ΔΙΑΔΕΥΑΚ την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι, ώστε το Δημοτικό μας Συμβούλιο να έχει πλήρη ενημέρωση για τις αποφάσεις και για όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

2ον) Για το θέμα των πλειστηριασμών, είναι νομίζω σε όλους σαφές ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να νομοθετήσει. Ωστόσο, ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας, μας ευαισθητοποιούν και μας απασχολούν όλους. Το ζήτημα των συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη και μοναδική τους κατοικία μας είναι ένα εξ αυτών και γι’ αυτό θα σταθούμε αλληλέγγυοι.
Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και ουσιαστικοί, τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί  θα πρέπει όλες οι παρατάξεις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να καταθέσουμε προτάσεις για το στεγαστικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν να συζητηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό μας Συμβούλιο μετά από κατάθεση ψηφίσματος από επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, ο οποίος όμως αποχώρησε πριν την συζήτησή του. Έτσι, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση για την επόμενη συνεδρίαση. 

Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω των πολιτικών συνθηκών ενόψει των εθνικών εκλογών, κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν την ατζέντα της κεντρικής κομματικής σκηνής.

Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά τους. Ξεκαθαρίζω, ωστόσο, ότι  η δική μας προτεραιότητα είναι ο Δήμος και οι δημότες μας και τα τοπικά μας προβλήματα για τα οποία διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε λύσεις όποια και αν είναι η κυβέρνηση.

Για εμάς, πέρα και πάνω από όλα είναι ο τόπος μας, είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και οι συμπολίτες μας. Είτε μας ψήφισαν είτε όχι. Έτσι θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα».