Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμη να εισέλθουν τα χρήματα στο Δήμο από τη συμφωνία με το IKOS

ΕΙΣΦΟΡΑ
14 Μαρτίου 2023 / 09:30

Αναμένονται οι τελευταίες υπογραφές από την Αποκεντρωμένη για να μπορέσει να γίνει η καταβολή του τιμήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί και παραμένει η καταβολή εισφοράς σε χρήμα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την παραχώρηση των 70 στρεμμάτων της έκτασης του πρώην Club Med στη Δασιά.
 
Μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τα 2 εκατομμύρια, δεν έχει εισέλθει στα ταμεία του Δήμου (το τελικό ποσό ενδεχομένως να είναι και λίγο παραπάνω), με την καθυστέρηση να αποδίδεται στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη.
                     
Η δημοτική Αρχή Υδραίου έχει τονίσει επανειλημμένως ότι παρακολουθεί στενά το θέμα μαζί με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα, όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει η Δήμαρχος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερωτήσεις της παράταξης «Εκκίνηση», η διαδικασία έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη, ωστόσο απομένουν να πέσουν οι τελευταίες υπογραφές, προκειμένου τα χρήματα να περιέλθουν επιτέλους στον Δήμο.
 
«Η αποζημίωση γης σε χρήμα ερευνάται από εκτιμητές. Η Αποκεντρωμένη ζητάει πραγματογνωμοσύνη από εκτιμητές που εκτιμούν την αξία της περιουσίας. Η πραγματογνωμοσύνη επικυρώθηκε από τον αρμόδιο διευθυντή της Αποκεντρωμένης και λείπει μια τελική διαδικασία για να δούμε τα χρήματα αυτά στα ταμεία του Δήμου. Είναι πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Το ακριβές ποσό θα το δούμε, γιατί θα μπει στο λογαριασμό του Δήμου. Το περιμένουμε κι εμείς για να δούμε πως θα το αξιοποιήσουμε επωφελή για την περιοχή και να δρομολογήσουμε έργα. Πέρασε βέβαια από ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες», είχε δηλώσει η κ. Υδραίου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/01/2023, απαντώντας στην ερώτηση του Κ. Γρηγοριάδη.
 
Παρότι πάντως είχε επισημάνει ότι η διαδικασία αναμένονταν να ολοκληρωθεί από μέρα σε μέρα, με βάση την ενημέρωση που είχε η ίδια από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, ωστόσο η υπόθεση ακόμη εκκρεμεί.
 
Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, τα χρήματα μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταβληθεί, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην γραφειοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα είχε τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου του 2022 από τον τότε επικεφαλής της «Εκκίνησης» Μάριο Μαγιολαδίτη, στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου.

Και τότε η απάντηση της Δημάρχου ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, με την επισήμανση ότι δεν ήταν κάτι στο χέρι της δημοτικής αρχής για να επισπευσθεί η διαδικασία.
 
Έτοιμη
 
Σύμφωνα πάντως με την υπεύθυνη επικοινωνίας της IKOS στην Κέρκυρα, αν και η εταιρεία ήταν έτοιμη να καταβάλλει το τίμημα από την πρώτη στιγμή, ωστόσο απαιτείται προηγουμένως σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ