Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Περιφερειακό του Σαββάτου η επένδυση τύπου Ντουμπάι στην Κέρκυρα

Καλυβιώτη
13 Μαρτίου 2023 / 13:38

Έρχεται προς γνωμοδότηση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Λευκάδα, έρχεται προς γνωμοδότηση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Νέα πρωτότυπη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών Αναψυχής στον κόλπο Πετριτή – Καλυβιώτη – Αλυκές της Νότιας Κέρκυρας». Το θέμα εισηγείται ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι για την επένδυση τύπου Ντουμπάι, έχει τοποθετηθεί ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας τον περασμένο Φεβρουάριο με θετική γνωμοδοτική απόφαση, υπό την αίρεση ωστόσο έξι συγκεκριμένων προϋποθέσεων και όρων που έθεσε ο Δήμαρχος Κ. Λέσσης και στις οποίες συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην της ΛΑΣΥ. Λαμβάνοντας υπόψιν την γνωμοδοτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Κέρκυρας αλλά κι αυτήν της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της ΜΠΕ του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση είναι ύψους 273 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής με τουριστικές υποδομές επάνω σε τεχνητή νησίδα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ