Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για την πλωτή μαρίνα στου Καλυβιώτη

Καλυβιώτη
16 Ιουνίου 2023 / 09:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τα αντισταθμιστικά έργα της τοπικής κοινωνίας που έχουν ήδη συμφωνηθεί αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Πράσινο φως" από τα συναρμόδια Υπουργεία πήρε η κατασκευή τουριστικής μαρίνας υπό μορφή τεχνητού νησιού στην περιοχή Καλυβιώτη της Νότιας Κέρκυρας. 

Τα 6 συναρμόδια υπουργεία ενέκριναν την χωροθέτηση και την περιβαλλοντική ενώ ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση στην Κέρκυρα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς και από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους τοπικούς συλλόγους, απο τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τις νομικές υπηρεσίες του κράτους και υπεγράφη η σχετική Κ.Υ.Α. από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται η σχετική δημοσίευση από τη νέα κυβέρνηση, ενώ τα παράλληλα αντισταθμιστικά έργα της τοπικής κοινωνίας που έχουν ήδη συμφωνηθεί αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών.

Στον προϋπολογισμό του έργου, σημαντικό ποσοστό θα διατεθεί για παράλληλα έργα υποστηρικτικά για την τοπική κοινωνία και για την αναβάθμιση όλης της περιοχής στην Νότια Κέρκυρα όπως συμφωνήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο και με τους κατοίκους της περιοχής του έργου, βελτιώνοντας και τα υφιστάμενα προβλήματα διάβρωσης της ακτογραμμής.

Πηγή: newmoney.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.