Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία Παφίλη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Παφίλης
12 Μαρτίου 2023 / 16:57

«Όπου έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή, βλέπουμε υποβάθμιση, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη χρηματοδότησης, φούσκωμα του ιδιωτικού τομέα, εμπορευματοποίηση».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος επισκέφθηκε με πολυμελές κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης Κέρκυρας, το οποίο είχε επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Αλεξάνδρα Μπαλού, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τα υγειονομικά σωματεία του χώρου.

Εκεί ενημερώθηκε ότι από τις 894 οργανικές θέσεις του νοσοκομείου, μόλις οι 436 καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, δηλαδή 48,7%. Από τους 684 συνολικά εργαζόμενους - υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό - οι 235, δηλαδή το 35%, απασχολείται με κάθε είδους συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί τέτοια εντατικοποίηση της εργασίας πού από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα 10 γιατροί παραιτήθηκαν ή δεν ανανέωσαν την σύμβασης τους. Όλο και περισσότερα περιστατικά ασθενών παραπέμπονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Επίσης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους ότι «στις τεχνικές υπηρεσίες απασχολούνται μόλις 11 εργάτες όλων των ειδικοτήτων. Αποτέλεσμα σε μία βραδινή βάρδια όταν δηλαδή εργάζεται μόνο ένας λόγω έλλειψης προσωπικού, αν προκύψει για παράδειγμα ηλεκτρολογική βλάβη, να καλείται να το αντιμετωπίσει ο ξυλουργός ή ο υδραυλικός με κίνδυνο να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.»

Στις διαπιστώσεις των εργαζομένων ο Θανάσης Παφίλης σχολίασε ότι «παντού τα ίδια συμβαίνουν» για να αναδείξει ότι και στην υγεία και στα τρένα «όπου έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή, βλέπουμε υποβάθμιση, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη χρηματοδότησης, φούσκωμα του ιδιωτικού τομέα, εμπορευματοποίηση». 

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών σημείωσε ότι «Ο λαός είναι παντοδύναμος αν το συνειδητοποιήσει»