Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας

Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας
11 Μαρτίου 2023 / 14:53

Mε θέμα «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του βιβλίου»

Εκδήλωση με θέμα «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του βιβλίου» θα πραγματοποιηθεί στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας την Παρασκευή 17/03 στις 20:00 για την οποία και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση. Στην διάλεξη θα μιλήσουν ο κ. Ηλίας Κανέλλης (Δημοσιογράφος- Εκδότης) και ο Γιώργος Ναθαναήλ (σύμβουλος Πληροφορικής, αρθρογράφος).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο YouTube:   

https://www.youtube.com/channel/UChyFZ0BTA2bktfFqmCUYImQ
 
Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
 
Οι ομιλητές, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, «θα συζητήσουν για τη μαγική ιστορία του βιβλίου από τις απαρχές του μέχρι το σήμερα στον κόσμο και στην Ελλάδα, για τους συγγραφείς, τους τυπογράφους, τα μπεστ σέλερ. Για τις γλώσσες του βιβλίου, τα ελληνικά, τα λατινικά, τα αγγλικά. Για το ποιες τάσεις θα διαμορφώνουν το μέλλον του και το εάν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια και με ποια μορφή».
 
  Ο Ηλίας Κανέλλης είναι Δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού Books' Journal. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες και κινηματογράφο. Εξέδωσε και διεύθυνε το περιοδικό Κάμερα, υπήρξε κριτικός κινηματογράφου και αρχισυντάκτης του περιοδικού Αντί, εργάστηκε ως επιφυλλιδογράφος στην Εποχή, στην Ελευθεροτυπία, στην Εξουσία, στην Athens Voice, στο Βήμα, στο Protagon.gr και, τα τελευταία χρόνια, στα Νέα.
 
Ο Γιώργος Ναθαναήλ Ο Γιώργος Ναθαναήλ έχει εμπειρία 4 δεκαετιών στην συμβουλευτική Πληροφορικής και στο Μanagement. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως σύμβουλος επιχειρήσεων για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, και διετέλεσε Διευθυντής του τομέα ΙΤ Consulting των Εταιριών Συμβούλων REMACO A.E., KANTOR Α.Ε. και Metrotech A.E. 

Έχει διοικήσει και συμμετάσχει σε πολλά έργα Πληροφορικής και Ανασχεδιασμού Διαδικασιών του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, ήταν δε επί τριετία υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Πληροφορικής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.