Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Λυκείου Galileo Galilei στην Κέρκυρα (photos)

1ο ΓΕΛ Κέρκυρας
10 Μαρτίου 2023 / 17:13

Η τελετή έληξε με την υπόσχεση της ανταπόδοσης της θερμής φιλοξενίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη Βερόνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 09/03 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας από αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών του Λυκείου Galileo Galilei της Βερόνα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγών του προγράμματος αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Την προετοιμασία της τελετής διεκπεραίωσε ο υποδιευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής κ. Χρ. Τσιμπούλης με τη συνδρομή των  καθηγητριών κ. Μαρία Ίσερη και κ. Ελισάβετ Ντεβετζή.



Η επίσκεψη ξεκίνησε με την τυπική τελετή υποδοχής με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων από τη μαθητική μπάντα και χορωδία του 1ου ΓΕΛ και ακολούθησαν σύντομες προσφωνήσεις από το διευθυντή του 1ου ΓΕΛ κ. Παχή και την επικεφαλής της ιταλικής αποστολής κ. Vittoria Moraci και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ενθυμίων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με πλούσιο πρόγραμμα από τη χορευτική ομάδα του 1ου ΓΕΛ υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ίσερη, ενώ παρατέθηκε μπουφές με εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς των μαθητών του προγράμματος.



Οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις παρουσιάσεις που προετοίμασαν για την τελετή με θέμα τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας τους και τις δραστηριότητες των σχολείων τους γενικά.



Το μεσημέρι οι μαθητές των δύο σχολείων μετέβησαν στην Ιόνιο Βουλή, όπου έγιναν δεκτοί από τους εκπροσώπους του Δήμου Κ. Κέρκυρας με επικεφαλής του πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Μεταλληνό και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Κωστάλη.

Μετά την ανταλλαγή δώρων εκ μέρους των εκπροσώπων του δημοτικής αρχής και των φιλοξενούμενων οι μαθητές των δύο σχολείων τραγούδησαν γνωστά ελληνικά και ιταλικά τραγούδια και η τελετή έληξε με την υπόσχεση της ανταπόδοσης της θερμής φιλοξενίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη Βερόνα.