Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Το νομοσχέδιο για τις ΔΕΥΑ πρέπει να «παγώσει»

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ
09 Μαρτίου 2023 / 17:44

Το θέμα είναι σημαντικό και θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πιστεύω ότι το νερό είναι και παραμένει βασικό κοινωνικό αγαθό» δηλώνει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου:
«Λάβαμε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο και αφορά την υπαγωγή των ΔΕΥΑ στη ΡΑΕ. Με επιστολή της Ένωσης ΔΕΥΑ εκφράζεται η αντίθεσή της ως προς την υπαγωγή στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται υπό διαβούλευση και θέση μας στην ΚΕΔΕ ήταν ότι θα πρέπει να παγώσει, να γίνει ουσιαστική διαβούλευση, να υπάρξουν προτάσεις προκειμένου να τεθούν υπόψη και οι θέσεις της Ένωσης των ΔΕΥΑ, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σίγουρα χρειάζεται να λυθούν χρόνια προβλήματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και προς την κατεύθυνση αυτή νομίζω ότι θα πρέπει να κινηθούμε σε συνεργασία και με το κεντρικό κράτος. Αλλά θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα από τα υπάρχοντα και το κυριότερο όλων ότι θα πρέπει καταρχήν να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η επιβίωση, η ύπαρξη των επιχειρήσεων αυτών έναντι στην ενεργειακή κρίση και το αβάσταχτο ενεργειακό κόστος που απειλεί όλες τις ΔΕΥΑ.

Το θέμα εκτιμώ ότι είναι σημαντικό και θα τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΚ ώστε να γνωστοποιηθούν στο σώμα τα στοιχεία του νομοσχεδίου και να κατατεθούν από όλους σχετικές με αυτό προτάσεις.»