Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στις 12 στην Ανουντσιάτα

Φοιτητές
08 Μαρτίου 2023 / 09:44

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 στην Ανουντσιάτα κάνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκφράζοντας την θλίψη και την οργή τους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν:

Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουμε την θλίψη μας, την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα.

Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους! Βράζουμε από οργή για το πως είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Ως εδώ! Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια! Η αλήθεια που θάβουνε καθημερινά στα δελτία των ειδήσεων!

Το χρωστάμε στους νεκρούς συναδέλφους μας στην Χρύσα, στην Ιφιγένεια, στην Αναστασία, τον Γιάννη το Γιώργο... το χρωστάμε στις μανάδες που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους! Δε θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα!

Όλοι τους ήξεραν και σήμερα κάνουν τους ανήξερους. Οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια προειδοποιούν για την θανατηφόρα κατάσταση στα τρένα και όλοι οι κυβερνώντες έκαναν πως δεν άκουγαν!

Ούτε ατύχημα ήταν ούτε «η κακιά στιγμή», ούτε μόνο «ανθρώπινο λάθος». Γι’ αυτό υπάρχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, για να μην εξαρτώνται οι ανθρώπινες ζωές από «ανθρώπινα λάθη». Αλλά αυτά τα συστήματα δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία από καμία κυβέρνηση, από καμία εταιρεία, γιατί “αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”. Μας εξοργίζουν αυτοί που λένε πως “φταίει η νοοτροπία του Έλληνα”, για να μας κάνουν όλους συνυπεύθυνους στο δικό τους έγκλημα.

Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Όλες οι κυβερνήσεις, το κράτος, η εταιρία της Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή «εξοικονομούν» χρήματα από αναγκαία αγαθά (μεταφορές, υγεία, παιδεία) για να τα διαθέσουν ως επιδοτήσεις σε εταιρίες, κ.α.

Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, με 9 μέρες εργασίας για τους σιδηροδρομικούς, με 1700 κενές θέσεις εργασίας στα τρένα.

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για άμεσα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Κάθε Φοιτητικός Σύλλογος στην Κέρκυρα, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια χρειάζεται να πάρει θέση. Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, οι καταλήψεις στις σχολές σε πολλές πόλεις, έχουν δείξει πως η νέα γενιά δεν συγχωρεί!

• Μέσα στις σχολές εκφράζουμε με όλους τους τρόπους τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, τη στήριξή μας στους τραυματίες, την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

• Όλοι και όλες στη συγκέντρωση φοιτητών-μαθητών, Τετάρτη 8 Μάρτη 12:00 στην Ανουντσιάτα και συντονισμός φοιτητικών συλλόγων μετά την πορεία.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΤΙ, ΤΞΓΜΔ, ΤΑΒΜ, ΤΜΣ, ΤΠ