Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσπάθειες εξαπάτησης παριστάνοντας παράγοντες του Δήμου

Εξαπάτηση
06 Μαρτίου 2023 / 17:39

Xρησιμοποιούν ονόματα θεσμικών παραγόντων και υπαλλήλων του Δήμου, προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων γνωστοποιεί ότι κακόβουλοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ονόματα θεσμικών παραγόντων και υπαλλήλων του Δήμου, προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά για δήθεν εμπορικές συναλλαγές.

Σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου έγινε μια ακόμη τέτοια προσπάθεια σε βάρος ιδιώτη επιχειρηματία κατά την οποία, άγνωστος του ζήτησε τον αριθμό τραπεζικού του λογαριασμού. Σε επικοινωνία του επιχειρηματία με τον Δήμο, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια εξαπάτησης.  

Ο Δήμος ζητά από τους επιχειρηματίες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους και την απόκτηση προσωπικών τους δεδομένων, προφανώς με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών. Σε κάθε δε ανάλογη περίπτωση, να επικοινωνούν για επιβεβαίωση της αλήθειας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διαβεβαιώνει ότι δεν ζητούνται και δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου, μέσω email, μηνυμάτων ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης αυτών.

Επίσης διευκρινίζει για μια ακόμη φορά ότι προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών πραγματοποιούνται πάντα με την τήρηση των ειδικών νόμιμων διαδικασιών και ποτέ προφορικά.