Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφραγίζει το πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας η Περιφέρεια - Πρόστιμο στον Δήμο

Πάρκινγκ
06 Μαρτίου 2023 / 14:27

Θα αποσφραγιστεί κατόπιν νέας αυτοψίας, εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Λουκέτο» στο πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας, πριν καλά καλά ξεκινήσει τη λειτουργία του, βάζει η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρόθεση του Δήμου ήταν να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά,  εντός των επόμενων ημερών.  

Ωστόσο η αυτοψία της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών, τον περασμένο Ιούνιο, είχε διαπιστώσει σειρά παραλείψεων από τον Δήμο, μεταξύ των οποίων Βεβαίωση χρήσης γης, Αντίγραφα όλων των δημόσιων εγγράφων περί της πολεοδομικής νομιμότητας, Αντίγραφα εγκεκριμένων κατόψεων του χώρου, Τοπογραφικό και κατόψεις κ.α.

Επίσης κατά την ημέρα αυτοψίας (16/6/22) διαπιστώθηκε ότι η μπάρα δε λειτουργεί, ότι οι πυροσβεστήρες ήταν φυλαγμένοι εντός του οικίσκου, καθώς επίσης και ότι στον χώρο βρίσκονταν 233 αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα, ενώ θα έπρεπε να είναι κενός. Επίσης στην είσοδο/έξοδο δημιουργείται συμφόρηση λόγω της κυκλοφοριακής διάταξης (οι πορείες των οχημάτων που εισέρχονται διασταυρώνονται με αυτών που εξέρχονται).

Σημειώνεται πάντως στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η μπάρα και οι πυροσβεστήρες εγκαταστάθηκαν. 


ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 24/2/23

Η απόφαση

Το πρακτικό της αυτοψίας και η απόφαση υπεγράφη περι τα τέλη Οκτωβρίου και μόλις σήμερα πήρε και την τελική υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας.

Η Υπηρεσία Μεταφορών αποφάσισε:
 
1. Τη διακοπή λειτουργίας του υπαίθριου σταθμού οχημάτων στη θέση Κάτω Πλατεία Κέρκυρας εξαιτίας της παραβίασης των όρων και των προϋποθέσεων βάσει των οποίων αυτή χορηγήθηκε (ήτοι υπέρβαση χωρητικότητας και μη τοποθετημένοι πυροσβεστήρες) και τη σφράγιση των εγκαταστάσεω αυτού. Η σφράγιση των παραπάνω εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί μετά από τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την κοινοποίηση της παρούσης απόφασης σφράγισης, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ' αριθμ. Οικ. 20612/1759/2013 απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

2. Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €3.360,00 στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, λόγω παροχής αναληθών/ανακριβών στοιχείων κατά τη γνωστοποίηση σταθμού οχημάτων (€210) και λόγω έλλειψης δικαιολογητικών του άρθρου 5 της ΚΥΑ 4 γνωστοποίησης (€3.150,00) που συνιστούν παραβάσεις διατάξεων της ΚΥΑ 315162/2021 και επισύρουν τις διοικητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, είναι υποχρεωμένος:

α) εντός δέκα ημερών το αργότερο, να απομακρύνει αντικείμενα και οχήματα από τον χώρο της εγκατάστασης

β) να παρευρίσκεται κατά τη σφράγιση των εγκαταστάσεων, για να συνυπογράψει το πρακτικό σφράγισης που θα συνταχθεί

γ) το αργότερο σε πέντε ημέρες από της ημέρας της σφράγισης, να τοποθετήσει στην είσοδο της σφραγισμένης εγκατάστασης, υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα, που να φέρει την ένδειξη: «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» 

Έστω και για λίγες μέρες

«Πολλές από τις εκκρεμότητες έχουν τακτοποιηθεί, όπως η μπάρα και η τοποθέτηση πυροσβεστήρων», λέει στην "Ε" ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς, «ωστόσο εφόσον κατά την αυτοψία, τον Ιούνιο, υπήρχαν αυτά τα ευρήματα, η υπηρεσία ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στη σφράγιση έστω και για λίγες μέρες». 


«Σε σύσκεψη που είχα πριν από δύο εβδομάδες με τη Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και υπηρεσιακούς παράγοντες, με διαβεβαίωσαν ότι όλα τα έγγραφα έχουν προσκομιστεί. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί καινούργια αυτοψία και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα άρουμε τη σφράγιση», προσέθεσε ο Κώστας Ζορμπάς.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ