Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το πάρκινγκ της Κ. Πλατείας

ΠΑΡΚΙΝΓΚ
24 Φεβρουαρίου 2023 / 09:59

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και των πυροσβεστικών φωλιών που αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέμα ημερών είναι κατά δήλωση της Δημάρχου Κ. Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, η λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ στην Κ. Πλατεία με τη νέα του μορφή.
Ο χώρος στάθμευσης εδώ και καιρό παρέχει ελεύθερη και δωρεάν είσοδο στους οδηγούς με τις θέσεις να είναι διαρκώς γεμάτες, ελλείψει πάρκινγκ εντός της πόλης. Αυτό ωστόσο σύντομα πρόκειται να αλλάξει, καθώς πλέον η πρόσβαση στον χώρο που έχει διαμορφωθεί πλήρως, θα απαιτεί αντίτιμο αξίας 3 ευρώ.

Ήδη ο Δήμος έχει προβεί σε δοκιμαστική λειτουργία του χώρου, προτού μπει σε κανονική, προκειμένου να ελεγχθεί το ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης με τις ηλεκτροκίνητες μπάρες πρόσβασης σε κάθε είσοδο και έξοδο, τα τερματικά, τον αυτόματο σταθμό πληρωμής αλλά και τη δυνατότητα καταβολής χρημάτων με κάρτα.

 Μπήκαν οι πυροσβεστικές φωλιές

 Η εκκρεμότητα που υπήρχε με την τοποθέτηση των πυροσβεστικών φωλιών εντός του πάρκινγκ, που αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο, ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και τώρα απομένει η απελευθέρωση του χώρου από τα ΙΧ.



Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, θα γίνει ενημέρωση των πολιτών, ώστε να απομακρύνουν τα οχήματά τους. «Είναι θέμα ημερών να λειτουργήσει το πάρκιγκ και πάλι με είσοδο. Γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις τώρα, ενώ δίνουμε οδηγίες για να απομακρύνουν οι οδηγοί τα οχήματά τους από το χώρο. Θα προβούμε και σε σχετική ανακοίνωση. Όσον αφορά το αντίτιμο, θα παραμείνει όπως ήταν στα 3 ευρώ», επισήμανε στην «Ε».

Οι θέσεις στον υπαίθριο δημοτικό χώρο στάθμευσης μετά τις νέες διαγραμμίσεις που έγιναν, βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών που απαιτούσε ο νόμος για την αδειοδότηση και τη λειτουργία του, ανέρχονται πλέον στις 198 από 270 που ήταν αρχικά. Στο χώρο υπάρχουν σημάνσεις, θέσεις για ΑΜΕΑ, ενώ έξω υπάρχει και η λωρίδα αναμονής. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να γίνει και έλεγχος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύσκεψη

 Προηγήθηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, σύσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζορμπά και των αρμόδιων Υπηρεσιών της ΠΙΝ με την Δήμαρχο Μ. Υδραίου, στο γραφείο του στην παλιά νομαρχία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου για να τεθεί σε επαναλειτουργία, βάσει προηγούμενων ευρημάτων που διαπιστώσε σε ελέγχους η ΠΙΝ (εκκρεμότητα με πυροσβεστήρες, απομάκρυνση ΙΧ από τη μεσαία λωρίδα που έχει καταργηθεί μετά τις νέες διαγραμμίσεις). Εφόσον ο νέος έλεγχος δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς, η επαναλειτουργία του θα ξεκινήσει άμεσα. 

Όπως τόνισε στην «Ε» η κ. Υδραίου, το δημοτικό πάρκινγκ στην Κ. Πλατεία διαθέτει για πρώτη φορά κανονική αδειοδότηση, καθώς μέχρι τώρα λειτουργούσε με προσωρινές άδειες. «Είναι θέμα ημερών να ανοίξει και πάλι. Το προσωπικό εκπαιδεύεται πάνω στο ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ γίνονται και δοκιμαστικά τεστ για τις μπάρες», επισήμανε. 

 Κολωνάκια κατά μήκος του Άλσους

 Στο μεταξύ, ένας άτυπος χώρος στάθμευσης που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον και παράνομα από οδηγούς, θα καταργηθεί μετά την ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας – Ανεμόμυλου. Τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από ΙΧ θα απελευθερωθούν, καθώς όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, θα τοποθετηθούν κολωνάκια κατά μήκος του πεζοδρομίου από την πλευρά του Άλσους επί της παραλιακής οδού της Γαρίτσας. Με τον τρόπο αυτό θα προστατευτούν τα νέα πεζοδρόμια που έχουν αρχίσει να παίρνουν την θέση τους σιγά σιγά στο χώρο, αντικαθιστώντας τις παλιές σπασμένες πλάκες που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές και από τα σταθμευμένα οχήματα.

 ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ