Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ:Η ΑΕ Λευκίμμης έμεινε στο 0-0 με τη Ζάκυνθο

Γ΄Εθνική
05 Μαρτίου 2023 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ΑΕ Λευκίμμης στο ντέρμπι του Ιονίου, το πρωί της Κυριακής δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ζακύνθου και έμεινε στο 0-0

Η ΑΕ Λευκίμμης στο ντέρμπι του Ιονίου, το πρωί της Κυριακής (το ματς ξεκίνησε στις 11.00) δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ζακύνθου και έμεινε στο 0-0. Ήταν ένα ματς που το χαρακτήρισαν οι κακές καιρικές συνθήκες, πολύ νερό στον αγωνιστικό χώρο, λίμνες σε κάποια σημεία που δυσκόλευαν τις κινήσεις των παικτών και δυνατός αέρας, που επηρέασε την εξέλιξη του παιγνιδιού.

Η ομάδα της Λευκίμμης ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις, ενώ η Ζάκυνθος φάνηκε 2,3 φορές και στα τελευταία δευτερόλεπτα παρά λίγο να κλέψει το ματς.  

Το φιλμ του ματς

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία του Μαρούδα για τους φιλοξενούμενους στο 2΄, αλλά στο 4΄ ο Γαστεράτος από πλεονεκτική θέση αστόχησε και στο 6΄σουτ του Τουρμούσογλου αποκρούει ο Σιμιστήγρας.

Τεράστια ευκαιρία στο 37' με τον Τσεβανέδη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με μακρινό αριστερό σουτ. Μεγάλη φάση για τη Λευκίμμη στο 40' με τον Γαστεράτο να βγαίνει απέναντι στον Σιμιστήρα που έκανε σωτήρια επέμβαση!

Στο 56΄φάουλ του Βέρμπη πάνω από τα δοκάρια, ενώ καλό σουτ του Παπαγεωργίου στο 72' θα περάσει άουτ.

76' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή Κωστακιώτη που ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου. Ήθελε την κάρτα για να εκτίσει την ποινή στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης με Οδυσσέα Αυλιωτών.

Στο 79' ο Γαστεράτος σουτ η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σιμιστήρα. Στο 87' σουτ του Παπαγεωργίου έξω από την περιοχή η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.

Πίεση της ΑΕΛ στο τέλος γυριστό του Γαστεράτου στο 88΄κόβεται σε κόρνερ, δυο συνεχόμενα δεν τα αξιοποιεί η ΑΕΛ.
Στο τέλος (90+3)ο Πουλημένος έσωσε την ΑΕΛ από την ήττα αφού έδιωξε πριν τη γραμμή προσπάθεια του Μασούρα. 

Α.Ε. Λευκίμμης (Π. Κορομπόκης): Παγκράτης, Παπαγεωργίου, Μοτσοβίλα, Πότσης, Πουλημένος, Βέρμπης, Τσεβανέδης (80΄Λώμης), Κωστακιώτης (69΄Καρβούνης), Τουρμούσογλου, Γαστεράτος Γρηγοριάδης.
ΑΠΣ Ζάκυνθος (Δ. Μαγκαφίνης): Σιμιστήρας, Ντούκας (75΄Γιασίν), Κορακιανίτης-Κολυβάς, Νόνης, Μούστα, Σούρμπης,Μεταξάς (63΄ Χότμαν), Γεωργακόπουλος, Μαρούδας (63΄Πιρές), Μασούρας, Γουσέτης.
 
 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια