Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επένδυση Καλυβιώτη: «Πυρά» της L-Marine στον Σύλλογο Προστασίας Natura

Καλυβιώτης
03 Μαρτίου 2023 / 18:38

«Η L.MARINE S.A. επιφυλάσσεται για την λήψη κάθε νόμιμου ένδικου μέσου»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψεύτικες χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Προστασίας Natura Νότιας Κέρκυρας, η εταιρεία που σχεδιάζει την επένδυση της πλωτής μαρίνας στον Καλυβιώτη. Μάλιστα επιφυλάσσεται για την λήψη κάθε νόμιμου ένδικου μέσου, «διατηρώντας το δικαίωμα να ζητήσει απο τα αρμόδια δικαστήρια να ελέγξουν το ιστορικό και να αποφασίσουν για πιθανές εκβιαστικές ενέργειες αυτών των προσώπων».

Η ανακοίνωση της L.MARINE S.A.:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ NATURA και ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
 
Ο φερόμενος ως «Σύλλογος NATURA Νότιας Κέρκυρας» μεταφέρει αδιανόητα ψευδείς πληροφορίες για το έργο.

Συγκεκριμένα:
1. Αναφέρει οτι το έργο είναι σε περιοχή NATURA ενώ δεν είναι. Για όποιον θέλει να το επιβεβαιώσει υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σχετικό χάρτη.
2. Αναφέρει οτι η Περιβαλλοντική Μελέτη είναι μικρή και ελλιπείς, ενώ ειναι η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει για τέτοιο εργο, με αναρτημένες 700 σελίδες.
3. Αναφέρει οτι δεν έχει γίνει ακτομηχανική μελέτη, ενώ είναι αναρτημένη απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και προσβάσιμη από όλους τους πολίτες.
4. Αναφέρει οτι δεν είχαν ενημερωθεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμα.

Ολοι οι ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ της Νότιας Κέρκυρας εχουν ενημερωθεί απο τον Οκτώβριο του 2022 για το εργο με αποδεικτικό παραλαβής μέσω ΙNTERNET.

Εν συνεχεία ακολούθησε επιστολή πρός τους ίδιους εκπροσώπους των πολιτικών
παρατάξεων, τον ίδιο μήνα, τον Οκτώβριο, και τους ζητήσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μας απαντήσουν αν θέλουν να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του εργου ή να μας ενημερώσουν γιά να επιλέξουμε την αλλη περιοχή του Ιονίου που ηδη ειχε επιλεχθεί ως εναλλακτική.

Λόγω του μεγάλου μεγέθους της μελέτης του έργου, όπου μαζί με την λιμενική και την περιβαλλοντική μελέτη ξεπερνά τις 1.000 σελίδες με πάρα πολλά σχέδια, τους δώσαμε κωδικούς πρόσβασης στα αρχεία του Υπουργείου για να ενημερωθούν λεπτομερώς.

Επίσης δώσαμε τηλέφωνα τεχνικών της εταιρείας L.Marine για να βοηθήσουμε όσους δεν εχουν τεχνικές γνώσεις, για να μπορέσουν να δουν τις μελέτες.

Ολα αυτά παραδοτέα με ηλεκτρονικές αποδείξεις παραλαβής.
Μετά την παρέλευση 4 μηνών απο την έναρξη των ενημερώσεων, δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο οτι ο εύλογος χρόνος ολοκληρώθηκε.
Δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου ηταν η άρνηση για το εργο ή η αναβολή της συζήτησης και Δικαίωμα των επενδυτών ειναι να ακυρώσουν την κατασκευή του έργου στην Κέρκυρα ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.
 
Ο λόγος που ακόμα συζητάμε για την υλοποίηση του έργου στον Καλυβιώτη ειναι η
συμπαράσταση ΟΛΩΝ των κατοίκων της περιοχής και των ΤΡΙΩΝ πολιτικών παρατάξεων και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων .

5. Αναφέρει οτι τα παράλληλα υποστηρικτικά και αντισταθμιστικά έργα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με ιδιωτική χρηματοδότηση. Αυτό ειναι μεγάλο ψέμα, διότι υπάρχει νομοθεσία για αυτό το τρόπο υλοποίησης των έργων. Ο Σύλλογος δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει ψευδείς νομικές πληροφορίες σε απλούς πολίτες, που δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν την νομοθεσία.

6. Αναφέρει οτι το εργο δεν συμβαδίζει με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των αρμόδιων Υπουργείων για βιώσιμο τουρισμό, ενώ αναρτήθηκε σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. για βιώσιμο τουρισμό, οπως ακριβώς είναι το εν λόγω έργο.

Στην ουσία οι ανακοινώσεις του συλλόγου NATURA αποκρύπτουν απο την τοπική κοινωνία τις προοπτικές που δίνει η Ε.Ε. και η σχετική νομοθεσία με συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για χρηματοδότηση και ανάπτυξη της περιοχής.
Αποκρύπτουν οτι η περιοχή Αλυκών εχει ακτομηχανική διάβρωση και οτι η περιοχή Καλυβιώτη εχει συνεχείς προσχώσεις και ιζήματα λυμάτων, και οτι σε λίγα χρόνια θα έχει μετατραπεί σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΟΥΡΚΟ.

Αποκρύπτουν την ανάγκη άμεσης τεχνικής παρέμβασης για την σωτηρία της παραλίας.

Αποκρύπτουν οτι αυτό μπορεί να γίνει τεχνικά μόνο μέσα απο το εργο λόγω του τεράστιου κόστους.

Αποκρύπτουν απο τους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή απο Αλυκές εως Καλυβιώτη οτι έληξε απο τον Ιανουάριο φέτος, η κατά παρέκκλιση αρτιότητα των οικοπέδων για έκδοση οικοδομικής άδειας ακόμα και για οικόπεδα ανω των 4 στρεμμάτων. Το Συμβούλιο της Επικράτειας με την πρόσφατη απόφαση του την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνει την κατάργηση τής κατά παρέκκλιση αρτιότητας.

Οι μηχανικοί μπορούν να δούν την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και στις αναρτήσεις του Michanikos-Online.

Μόνο το εν λόγω έργο νομικά μπορεί να δημιουργήσει Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε όλη την περιοχή και να σώσει τα οικόπεδα των πολιτών. Αυτό ειναι το σημαντικότερο αντισταθμιστικό όφελος για την τοπική κοινωνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε οτι τα αντισταθμιστικά έργα θα πρέπει να προηγηθούν του κυρίως έργου και η L.MARINE S.A το αποδέχθηκε.
Γιατί ο Σύλλογος NATURA αποκρύπτει ολες αυτές τις πληροφορίες απο την τοπική κοινωνία και μεταφέρει ψευδείς πληροφορίες;
 
Αναρωτιόμαστε κατά πόσο η ανακοίνωση αυτή έγινε με απόφαση των μελών του Συλλόγου, (εάν υπάρχει νομικά) ή με πρωτοβουλία άλλων προσώπων και με ποιά κίνητρα.

Η γνώμη των τοπικών πολιτών και των τοπικών φορέων (και μόνο των τοπικών) για την περιβαλλοντική μελέτη του έργου ειναι απόλυτα αποδεκτή και σεβαστή, και ειδικά οι τεκμηριωμένες απόψεις προστίθενται στην περιβαλλοντική μελέτη απο το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι ανακοινώσεις που βασίζονται σε ψεύτικες πληροφορίες δεν ειναι αποδεκτές.
Η “L.MARINE S.A.” επιφυλάσσεται για την λήψη κάθε νόμιμου ένδικου μέσου προκειμένου να διαφυλάξει τα οφέλη για την τοπική κοινωνία, διατηρώντας το δικαίωμα να ζητήσει απο τα αρμόδια δικαστήρια να ελέγξουν το ιστορικό και να αποφασίσουν για πιθανές εκβιαστικές ενέργειες αυτών των προσώπων.
 
“L.MARINE S.A.”