Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα Πρυτανικού Συμβουλίου Ιονίου Πανεπιστημίου για σιδηροδρομικό ατύχημα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
01 Μαρτίου 2023 / 17:24

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 02/03 και ώρα 11:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ψήφισμά του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκφράζει και αυτό με τη σειρά του την οδύνη του για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζει την οδύνη του ενώπιον της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος θρηνεί, και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους των δεκάδων θυμάτων.

Παράλληλα, ως ελάχιστη έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και υποστήριξης των τραυματιών, το Πρυτανικό Συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εθελοντική αιμοδοσία που θα διοργανωθεί αύριο Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείο, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Επιπλέον, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου ομοφώνως αποφασίζει:
  • Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στα κτήρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά το κηρυχθέν τριήμερο εθνικό πένθος.
  • Να αναβληθούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου λόγω του εθνικού πένθους από σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου έως και την 3ηΜαρτίου 2023.