Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σερεμέτης: «Κάποιοι θέλουν τα σκουπίδια στο δρόμο, για να χτυπήσουν την Υδραίου»

Γιάννης Σερεμέτης
28 Φεβρουαρίου 2023 / 16:04

«Ποια είναι η εναλλακτική και ρεαλιστική λύση απέναντι στη μεταφορά των απορριμμάτων; Θέλουμε να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2018;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γιάννης Σερεμέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ενεργοποίηση της προαίρεσης για τη μεταφορά των απορριμμάτων μας στην Ήπειρο και στην Κοζάνη για ένα ακόμα χρόνο.

Αντιλαμβάνομαι ότι η προεκλογική περίοδος δικαιολογεί πολλά.
Δεν δικαιολογεί όμως το μένος, την εμπάθεια, τη λογική της τυφλής σύγκρουσης, του «όχι σε όλα» ακόμα και αν αυτό το «όχι» στρέφεται εναντίον του τόπου μας, των δημοτών μας, της υγείας και της ευημερίας μας.

Αλήθεια, ποια είναι η εναλλακτική λύση αν δεν γίνει η μεταφορά, που κάποιοι αρνούνται και καταψηφίζουν;

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, η εναλλακτική λύση είναι να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, να ξαναγίνει η Κέρκυρα απέραντη χωματερή, να επαναληφθούν οι εικόνες της προηγούμενης περιόδου, να δυσφημείται ο τόπος μας στο εξωτερικό, να υποφέρουν οι πολίτες.

Αυτό προφανώς θέλουν κάποιοι για να χτυπήσουν την Μερόπη Υδραίου. Μόνο μέχρι εκεί μπορούν ίσως να σκεφτούν.
Η Κέρκυρα όμως και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό το τόπο είναι πέρα και πάνω από όλους.

Αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τον τόπο μας σκεφτήκαμε όταν διεκδικήσαμε δυναμικά και πετύχαμε τη μεταφορά των απορριμμάτων, μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το εργοστάσιο.

Ναι, ήταν αυτή η μεταφορά που μας έλεγαν, σχεδόν όλοι, ότι δεν μπορούσε να γίνει!
Αποδείξαμε ότι μπορούσε και μπορεί να γίνει, δώσαμε στα κέντρα εξουσίας να καταλάβουν ότι ήταν η μόνη ρεαλιστική λύση.
Αποδέχομαι την καλόπιστη κριτική, δεν μπορώ όμως να αποδεχθώ την παραβίαση κάθε έννοιας λογικής για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους.
Γιατί αν δεν γίνει μεταφορά των απορριμμάτων, τα σκουπίδια θα είναι στους δρόμους, στις πλατείες και στα χωριά μας.
Εμείς σε αυτό τον εφιάλτη βάλαμε τέλος.

Και τώρα προχωράμε μπροστά. Έχοντας δημιουργήσει τις υποδομές για την ενεργοποίηση και λειτουργία των ρευμάτων της ανακύκλωσης θα κερδίσουμε ένα ακόμα στοίχημα. Στη νέα τετραετία, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Αυτή η δημοτική αρχή μπορεί να κάνει και λάθη, μπορεί και να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις με άλλες παρατάξεις. Έβαλε όμως τέλος στον εφιάλτη με τα σκουπίδια στους δρόμους, δουλεύει, αξιολογεί και βελτιώνει το επίπεδο της καθαριότητας.»