Πρωτοβουλία Μπιάγκη για συντονισμό ενόψει της τουριστικής σεζόν

Πρωτοβουλία Μπιάγκη για συντονισμό ενόψει της τουριστικής σεζόν

«Για ακόμα μια φορά, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε επισκέπτες χωρίς συντονισμένα και μεθοδικά να έχουμε επιλύσει σημαντικά θέματα»

28
Φεβρουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια ουσιαστική σύσκεψη καλεί ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προετοιμάσουμε κατάλληλα τον νομό για την υποδοχή των τουριστών.

Η επιστολή
 
Σε μερικές μέρες αναμένονται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις στο νησί μας από το εξωτερικό αλλά και οι πρώτες αφίξεις στο λιμάνι της Κέρκυρας από τις κρουαζιέρες, ενώ σε ενάμιση μήνα θα εορτάσουμε μεγαλόπρεπα το Κερκυραϊκό Πάσχα. Οι προβλέψεις από τις τουριστικές αγορές για τη νέα σεζόν είναι κάτι περισσότερο από ευοίωνες. Η περιοχή μας, σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένεται να κατακλιστεί, τόσο από επισκέπτες την περίοδο του Πάσχα, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 
Παρόλα αυτά, δεν σας κρύβω, πως οι τοπικοί παράγοντες του τουρισμού στην περιοχή μας διακατέχονται από έντονη ανησυχία, καθώς για ακόμα μια φορά, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε επισκέπτες χωρίς συντονισμένα και μεθοδικά να έχουμε επιλύσει σημαντικά θέματα, ώστε να προετοιμάσουμε κατάλληλα το Νομό μας για την υποδοχή των επισκεπτών.
 
Με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα και τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στις υποδομές του νησιού, κρίνεται επιτακτική η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από μέρους σας για την πραγματοποίηση μιας ουσιαστικής σύσκεψης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού και της οικονομίας, των οργανισμών Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, των εκπροσώπων λιμένα και αερολιμένα καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών της αρχαιολογίας, ώστε συντονισμένα και μεθοδικά να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους φορείς για να υποδεχθούμε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι τους επισκέπτες στο Νομό μας.
 
Με δεδομένη την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης του Αχιλλείου που καθιστούν τον χώρο μη επισκέψιμο στο εσωτερικό του, είναι απαραίτητη η εναλλακτική χρησιμοποίηση του Μον Ρεπό ως επιλογή για τις εκδρομές και τις επισκέψεις του τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό κρίνονται απαραίτητες συγκεκριμένες παρεμβάσεις (τουαλέτες, κλιματισμός, καθαρισμός, διευθέτησης χώρου στάθμευσης, έργα πυροπροστασίας κ.λπ.) που πρέπει να ολοκληρωθούν έγκαιρα. Παράλληλα, πρέπει να προγραμματιστούν σημαντικές παρεμβάσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού σε σημαντικές οδικές αρτηρίες, καθαρισμός παραλιών και άλλων χώρων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ευπρεπισμός μνημείων και αρχαιολογικών χώρων αλλά και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κερδίσουμε το στοίχημα πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για την περιοχή μας.
 
Με τιμή,
 
Δημήτρης Μπιάγκης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΚΙΝ.ΑΛ. Κέρκυρας