Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία Γεφύρια – Βρυώνη : Ολοκληρώνεται η τελική αποτύπωση του εκτός Κτηματολογίου τμήματος

ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ - ΒΡΥΩΝΗ
28 Φεβρουαρίου 2023 / 09:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προχωράει ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα για την δημοπράτηση της παράκαμψης Τρία Γεφύρια – Βρυώνη εντός του 2023.

Η τελική αποτύπωση του εκτός Κτηματολογίου Τμήματος ολοκληρώνεται και όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, η κτηματογράφηση βρίσκεται στην τελική της φάση.
 
«Έγινε η αποτύπωση στο εκτός Κτηματολογίου Τμήμα στο 98%. Έχουν ολοκληρωθεί οι εδαφολογικές μελέτες και απομένει η σύνταξη των πινάκων απαλλοτριώσεων», ανέφερε.
 
Όπως είπε, με την ολοκλήρωσή τους θα αποσταλούν προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο» φως για την δημοπράτηση του έργου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τον πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 27.418.876 ευρώ.
 
Ωστόσο ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής που επιδιώκει να ολοκληρώσει την διαδικασία μέχρι τα τέλη Μαρτίου «σκοντάφτει» στον χρόνο των εκλογών. Το  Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει για τελευταία φορά την Παρασκευή 3 Μαρτίου πριν από τις κάλπες -όπου όλα δείχνουν ότι θα στηθούν στις 9 Απριλίου- με την τύχη του έργου να παραπέμπεται για μετά τις εκλογές.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ