Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα εξόδου ο Παύλος Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ
26 Φεβρουαρίου 2023 / 20:48

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με την εντολή του από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού να ενημερώνει πριν οποιαδήποτε ανάρτηση σχετική με σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας.

Προς την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οδεύει ο Παύλος Πολάκης μετά και την τελευταία του ανάρτηση που σχετιζόταν με προγραφές δημοσιογράφων, τραπεζιτών και δικαστικών η οποία προκάλεσε την οργή του Αλέξη Τσίπρα και θα έχει, όπως φαίνεται, ως αποτέλεσμα την αποπομπή του τόσο από τα ψηφοδέλτια για τις επερχόμενες εκλογές όσο και από το κόμμα. Η τελευταία εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με την εντολή του από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού να ενημερώνει πριν οποιαδήποτε ανάρτηση σχετική με σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας. Την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε είχε προκαλέσει και πάλι αναστάτωση στην Κουμουνδούρου με την επιμονή του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων ο Μιχάλης Χαιρετάκης. Οι τελικές αποφάσεις βέβαια για την τύχη του κ. Πολάκη θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός αν προκύψουν περαιτέρω εξελίξεις.

Εξάλλου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης ΕΛευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, με την οποία της ζητείται να εξακριβώσει αν και από ποιους προκύπτει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων  με αφορμή τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε λέγοντας «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης»

Η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε για το ζήτημα με ανακοίνωση η οποία αναφέρει:  «Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά»

Ενώ το ΠΑΣΟΚ με δική του ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου.

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά «είτε με το καλό είτε με το άγριο», αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.»