Συνάντηση τουριστικών πρακτόρων με την διεύθυνση της Fraport Κέρκυρας

Συνάντηση τουριστικών πρακτόρων με την διεύθυνση της Fraport Κέρκυρας

Και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν πως υπάρχουν ακόμα διάφορα λειτουργικά θέματα στο αεροδρόμιο, για τα οποία η Fraport διαβεβαίωσε πως εξετάζει τρόπους επίλυσης

23
Φεβρουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA πραγματοποιήθηκε χθες 22 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας συνάντηση με την διεύθυνση του αεροδρομίου. 
 
Έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του σημαντικού έργου ασφαλτόστρωσης του διαδρόμου προσγείωση-απογείωσης, η ολοκλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερη  φάση μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν 2023. Παράλληλα γίνονται έργα συντήρησης και επέκτασης του τροχόδρομου για δυνατότητα στάθμευσης  περισσοτέρων αεροσκαφών.

Πολύ σημαντική επίσης θεωρείται η δημιουργία ειδικού χώρου VIP εκτός του κεντρικού κτηρίου του αεροδρομίου για εξυπηρέτηση ιδιωτικών αεροσκαφών, το οποίο θα περιλαμβάνει VIP Lounge και δικό του διαβατηριακό και τελωνιακό έλεγχο.
 
Σημαντικές και οι παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου όπου προσεγγίζουν τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς παραχωρείται  μεγαλύτερος χώρος πίσω από τις ρεμίζες για τη στάθμευσή τους ενώ δίνονται  και εναλλακτικές δυνατότητες αποβίβασης των επιβατών. Το θέμα στάθμευσης των Ε.Ι.Χ. με οδηγό τέθηκε επίσης και θα δοθεί ικανοποιητική λύση.
 
Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τα μέλη του AOCTA  εν όψει έναρξης της τουριστική σεζόν και αφορούν στην εύρυθμη και σωστή λειτουργία του αεροδρομιου, την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών αλλά και εργαζομένων.

Μετά από μια δύσκολη τριετία και δεδομένης της αυξημένης κίνησης κατά τη νέα τουριστική σεζόν, συζητήθηκαν οι ανάγκες που προκύπτουν.

Ο αριθμός των επιβατών που καλείται να διαχειριστεί το αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένος, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη πρόκληση  η σωστή εξυπηρέτησή τους. Η  συνεργασία με τους μεγάλους tour operators του εξωτερικού κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες πιο σύντομες.
 
Τις επόμενες μέρες προτάθηκε από τους εκπροσώπους του  AOCTA να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση με παρουσία και των handlers για μια πλήρη ενημέρωση στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας.
 
Και οι  δύο πλευρές αναγνωρίζουν πως υπάρχουν ακόμα διάφορα  λειτουργικά θέματα στο αεροδρόμιο, για τα οποία  η Fraport διαβεβαίωσε πως εξετάζει τρόπους επίλυσης.
 
Ο AOCTA εκφράζει την ικανοποίησή του  για τα έργα  που θα  ολοκληρωθούν την επόμενη τριετία στο αεροδρόμιο, την σημαντικότερη πύλη εισόδου/ εξόδου στο νησί μας, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά για την ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού. Θα  παραμείνει  δε όπως πάντα σε στενή επαφή με τη Fraport στην Κέρκυρα προκειμένου με σωστή συνεργασία να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη στο νησί μας.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Airport Manager Corfu Σπύρος Κωστούρος και ο Airport Duty Manager Corfu Δημήτρης Πετρόπουλος, ενώ από τον AOCTA συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σπύρος Χαλικιόπουλος, ο  Α’ Αντιπρόεδρος κύριος Δημήτρης Διαβάτης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Σπύρος Κουλούρης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χάρης Λινοσπόρης.