Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Μαδρίτη οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ με τα «φτερά» του Erasmus

1ο ΓΕΛ
23 Φεβρουαρίου 2023 / 11:05

Τους υποδέχτηκε το σχολείο Juan de Villanueva, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Μαδρίτη ταξίδεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Erasmus + Ο άλλος είμαι κι εγώ!», με προορισμό το σχολείο Juan de Villanueva που τους υποδέχτηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών. 



Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Ισπανών μαθητών και μαθητριών, ενώ παρακολούθησαν μαθήματα στο ισπανικό σχολείο.  Συνεργάστηκαν για την εκπόνηση μιας έκθεσης με θέμα το Ολοκαύτωμα, συμμετείχαν σε θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς με θέμα τη διαφορετικότητα και το bullying και αντάλλαξαν πληροφορίες για τους πολιτισμούς τους.

Ξεναγήθηκαν στα μουσεία Prado και Reina  Sofia, όπου είδαν από κοντά έργα των Γκόγια, Βελάσκεθ,  Ελ Γκρέκο,  Πικάσο,  Νταλί, Ιερώνυμο Μπος και άλλων
σπουδαίων ζωγράφων.
 



Επίσης επισκέφθηκαν το Τολέδο, όπου γνώρισαν την ιστορία της πόλης και ξεναγήθηκαν στο σπίτι του ζωγράφου Ελ Γκρέκο,  αλλά και στην παλαιότερη συναγωγή της πόλης. 

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος Άντζελα Γεωργοτά,  φιλόλογο και Χρήστο Τσιμπούλη,  φυσικό , αλλά και την καθηγήτρια Βλαχοπούλου Μαρία, βιολόγο.



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ