Τρίτη 16.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» από το 1ο ΓΕΛ

1ο ΓΕΛ
08 Μαΐου 2024 / 16:10
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο  με ελεύθερη είσοδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας παρουσιάζει την παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Δημοτικό Θέατρο την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο...

Πως μπορώ να είμαι καλή την ώρα που όλα είναι τόσο ακριβά;' αναρωτιέται η Σεν Τε, η φτωχή πόρνη του Σετσουάν, όταν οι θεοί την επιλέγουν ως τον μοναδικό 'καλό άνθρωπο' που θα σώσει τη γη από την καταστροφή. Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευγενική της φύση και τη βία της καθημερινότητας, αλλά και να 'αποδράσει' απ' όσους την εκμεταλλεύονται και την απομυζούν, η Σεν Τε εφευρίσκει ένα φανταστικό πρόσωπο, τον εξάδελφο Σούι Τα. Κάθε φορά που η καλοσύνη της τη μετατρέπει σε 'θύμα', υποδύεται τον αυστηρό εξάδελφο, που με πείσμα και σκληρότητα επιβάλλεται, γίνεται 'θύτης' και θριαμβεύει. Έτσι οδηγείται σταδιακά στον διχασμό και την αλλοτρίωση. Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ επιλέγει ένα κινέζικο παραμύθι, μια 'θεατρική παραβολή', για να εκθέσει ένα πανανθρώπινο ερώτημα που παραμένει τραγικά επίκαιρο: Είναι εφικτή η καλοσύνη μέσα σ' έναν κόσμο κακίας και εκμετάλλευσης;

Ηθοποιοί

Καινούργιου Μελίνα (ΒΑΝΓΚ), Μακρής Χαράλαμπος (ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΟΣ ΛΙΝ-ΤΟ), Σαϊτά Μαριαλένα (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ, ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΜΑ-ΦΟΥ), Δουκάκη Στανατία (ΤΡΙΤΟΣ ΘΕΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑ), Μίτροβιτς Πελαγία (ΣΕΝ-ΤΕ, ΣΟΥΪ-ΤΑ), Κουλούρη Κυβέλη (ΑΝΘΡΩΠΟΣ Γ, ΣΙΝ, ΝΕΑ ΠΟΡΝΗ), Μήλιος Λουκάς (ΜΑ-ΦΟΥ, ΣΟΥ-ΦΟΥ), Περατικού Μαριτίνα ( ΑΝΘΡΩΠΟΣ Α, ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑ-ΦΟΥ), Τυχηρού - Αντφαντή Φαίδρα (ΑΝΕΡΓΟΣ, ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ), Παππά Έφη (ΝΥΦΗ, ΓΡΙΑ ΠΟΡΝΗ, ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΓ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ Δ), Πολίτη Αναστασία (ΑΝΘΡΩΠΟΣ Β, ΜΙ-ΤΣΟΥ), Μηλιορίζος Σπύρος (ΓΙΑΝΓΚ-ΣΟΥΝ), Πολίτης Ρομπέρτο (ΠΑΙΔΙ).

Μουσικοί:

Παληκύρα Μαρία (ΠΙΑΝΟ), Κατσούρη Εύα (ΦΛΑΟΥΤΟ)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΣΚΗΝΙΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΦΙΣΑ:  Άντζελα Γεωργοτά

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.