Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κίνδυνος ατυχήματος στο Γυμνάσιο Φαιάκων εξαιτίας των έργων του ξενοδοχείου στη Δασιά

Γυμνάσιο Φαιάκων
21 Φεβρουαρίου 2023 / 11:31

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Αλήθεια Κα Δήμαρχε και Κα Εντεταλμένη Σύμβουλε: Πότε αλήθεια μετακομίζει το σχολείο, όπως μας λέγατε το Σεπτέμβριο;»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στους κινδύνους ατυχήματος που εγκυμονούν από τη μεγάλη κίνηση φορτηγών και μηχανημάτων στο εργοτάξιο του IKOS, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ζητώντας για μια ακόμα φορά την άμεση μεταγκάταστασή του.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, ότι οι επιχειρήσεις, μπροστά στο κέρδος, δε λογαριάζουν τίποτα.

Ο λόγος για το Γυμνάσιο Φαιάκων και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, εξαιτίας των έργων που κάνει το IKOS, χτίζοντας το καινούριο του συγκρότημα.

Φορτηγά που πηγαινοέρχονται συνέχεια, μπουλντόζες, άλλα βαριά μηχανήματα, τα οποία στρίβουν μέσα στην τεράστια καινούρια έκταση που έχει αποκτήσει το IKOS, φεύγουν από τον ίδιο δρόμο, κάνοντας αναστροφή, περνώντας δίπλα ακριβώς από το Γυμνάσιο Φαιάκων, την ώρα του μαθήματος, κάνοντας υπερβολική φασαρία και προκαλώντας υπερβολική αναστάτωση.

Μάλιστα, με τόσα φορτηγά που πηγαινοέρχονται συνέχεια, σε απόσταση αναπνοής από τους μαθητές (ειδικά κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων), εγκυμονεί ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος. Αυτό όμως που δεν αντέχεται είναι η σκόνη. Οι εργασίες του νέου τερατουργήματος της εταιρείας, έχουν φτάσει ακριβώς δίπλα στο δρόμο.

Αυτό, σε συνδυασμό με την αδιαφορία της εταιρείας, να αμβλύνει λίγο τις συνέπειες των εργασιών τους (πλύσιμο και καθάρισμα του δρόμου, ώρες λειτουργίας κλπ) έχει κάνει τη ζωή των μαθητών, και των εργαζομένων στο σχολείο (εκπαιδευτικοί - καθαρίστριες) ανυπόφορη.

Παντού υπάρχει στρώμα σκόνης, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας πάνω στα πάντα. Στα θρανία, στα τζάμια, ακόμα και στα γύρω σπίτια και μαγαζιά. Αλλά το πιο βασικό είναι ότι τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι, είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν όλη μέρα, χωρίς καμία διαφυγή, την επικίνδυνη για την υγεία τους σκόνη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Η εταιρεία, προφανώς για να προλάβει την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάνει έναν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει το έργο και να αρχίσουν να ρέουν τα κέρδη της, αδιαφορώντας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τώρα εξηγείται και η κίνηση που έκανε η εταιρεία στην αρχή της χρονιάς, δωρίζοντας υλικό στο Γυμνάσιο.

Πλέον είναι αδήριτη η ανάγκη μετεγκατάστασης του σχολείου! Εκτός των προβλημάτων που προκαλούνται στο σχολείο από τα έργα της εταιρείας, ακόμα κι όταν τελειώσουν, η κίνηση και η φασαρία από τους πελάτες του ξενοδοχείου, θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία του.

Αλήθεια Κα Δήμαρχε και Κα Εντεταλμένη Σύμβουλε: Πότε αλήθεια μετακομίζει το σχολείο, όπως μας λέγατε το Σεπτέμβριο; 

Απαιτούμε:
1. Την άμεση παύση των εργασιών της εταιρείας και την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις εργασίες τους.
2. Την άμεση μετεγκατάσταση του Γυμνασίου Φαιάκων σε νέο κτίριο, όπως έχει διαμηνύσει εδώ και χρόνια ο Δήμος.