Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαρλής - Μπούκας: Επαίτης χρηματοδοτήσεων η τοπική αυτοδιοίκηση

Χρύσανθος Σαρλής
20 Φεβρουαρίου 2023 / 09:20

«Η παράταξη Υδραίου δεν αντιστέκεται - Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προγραμματισμό προσλήψεων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Καταγγέλλουμε της δημοτική παράταξη της κ. Υδραίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μεταλληνό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της παράταξη Κερκυραϊκή Αναγέννηση, με αφορμή την καταπέιγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας για τον προλυετή προγραμματισμό προσλήψεων.  
 
 
«Καλούμαστε σε Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου η οποία είναι Κατεπείγουσα, και θα διεξαχθεί με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 με  θέμα:
 
«Πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  για τα έτη 2024-2027»
 
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη ημέρα Δευτέρα 20/2 με πρόσκληση που εστάλη από τον Πρόεδρο Παρασκευή 17/2 απόγευμα, για σχεδιασμό τεσσάρων χρόνων, αρχής γενομένης από το 2024 (!) με στόχο την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δήμου μας.
 
Η πλήρης απαξίωση και ευτελισμός των Δημοτικών Συμβούλων στο σύνολό τους.
 
Εξ αντικειμένου, καμία Δημοτική Παράταξη, κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να έρθει σε επαφή εάν το επιθυμεί, με συλλογικά όργανα του προσωπικού του Δήμου, να πληροφορηθεί πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου, κανείς δεν μπορεί να πληροφορηθεί επαρκώς τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου από τους ίδιους τους εργαζόμενους στις διάφορες υπηρεσίες, να σχεδιάσει ή να τροποποιήσει οργανογράμματα στην πρόκληση του σχεδιασμού του μέλλοντος.
 
Είναι γνωστή η αντιμετώπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους της κυβέρνησης της Ν.Δ. με επιβολή Αντισυνταγματικών Νόμων (Νόμος Θεοδωρικάκου), επιβολή Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων από κάποιον Γραμματέα Υπουργείου ονόματι Γραφάκο και άλλα πολλά που θα έρθει η κατάλληλη ώρα να ειπωθούν.
 
Μειώνει και εξευτελίζει την στρατηγική της περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που για την κυβέρνηση αποτελεί ένα ενοχλητικό μόρφωμα για την πολιτική της εξουσία ή στην καλύτερη περίπτωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί επίφαση της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους.

Την έχει μετατρέψει σε έναν επαίτη ελάχιστων χρηματοδοτήσεων για τις μεγάλες ανάγκες της, ενώ απορροφάει μυθικά ποσά από τον ιδρώτα των εργαζομένων και ξεπουλάει δημόσιο πλούτο καταστρέφοντας το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Αυτή είναι η πολιτική της, σε αυτή θα πάρει θέση κάθε πολίτης.
 
Το τραγικό όμως αυτών των κυβερνητικών σχεδίων είναι η σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής της κ. Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνού.
 
Όχι μόνο δεν αντιστέκονται και δεν αγωνίζονται για τα συμφέροντα και τα δίκαια των δημοτών, αλλά επανειλημμένα και συνειδητά διασπούν διαφαινόμενους διεκδικητικούς αγώνες που διαμορφώνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Η Δημοτική μας Παράταξη «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» δεν πρόκειται να συνεργήσει στον ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Απέχουμε της συνεδρίασης, καταδικάζουμε την τυφλή υποταγή της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου στην κυβέρνηση και καταγγέλλουμε την εθελοδουλία τους σε εντολές της.
 
 
Κερκυραϊκή Αναγέννηση
Χρύσανθος Σαρλής (Επικεφαλής)
Χρυσόστομος Μπούκας»