Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Σε τραγική κατάσταση η Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Κέρκυρας

Διεύθυνση Μεταφορών
16 Φεβρουαρίου 2023 / 14:08

Καθυστερήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τους 6 μήνες και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το έτος για απλές διοικητικές πράξεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των τεράστιων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και τις τραγικές καθυστερήσεις στο Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας φέρνει στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης:

Η τραγική διαχείριση της ηγεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η διοικητική δυστοκία, οι παραλείψεις και η αδιαφορία των πολιτικών προϊσταμένων, έχουν φέρει την υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας σ’ ένα διοικητικό τέλμα.

Οι τραγικές καθυστερήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τους έξι (6) μήνες και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το έτος σε απλές διοικητικές πράξεις, στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, έχουν καταστήσει έρμαιο της γραφειοκρατίας χιλιάδες συμπολίτες μας, που είτε επιζητούν την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους, είτε, ως επαγγελματίες οδηγοί, αιτούνται την ανανέωση της ψηφιακής κάρτας ταχογράφου ή του Π.Ε.Ι. τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη νέα τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών.

Η διοικητική αυτή παρεκτροπή, έχει οδηγήσει εκατοντάδες από αυτούς, να αιτούνται τις υποθέσεις τους σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, γνωρίζοντας πως εκεί θα ανταποκριθούν οι υπηρεσίες στο αίτημά τους έγκαιρα, μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

Κι ενώ ο νόμος προβλέπει την έκδοση - χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης που διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω του κατάλληλου Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κατόπιν ταυτοποίησης του δικαιούχου σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, οι συμπολίτες μας, που για ολόκληρους μήνες περιμένουν βασανιστικά την διεκπεραίωση της ανανέωσης του διπλώματός τους, λαμβάνουν από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Κέρκυρας απλά μια βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών τους που δεν τους καλύπτει ούτε εκτός του νησιού, ούτε, και εδώ είναι το σημαντικότερο, σε περιπτώσεις ατυχήματος.

Ο Βουλευτής καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να λυθούν οι διοικητικές δυστοκίες που οδηγούν σε ταλαιπωρία και απόγνωση τους συντοπίτες μας και να καλυφθούν επιτέλους τα τεράστια κενά της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό.