Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συντηρούνται δημοτικά κτήρια σε χωριά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Δημοτικά κτήρια
15 Φεβρουαρίου 2023 / 11:40

Αναβαθμίστηκαν τα Κοινοτικά Γραφεία σε Γαρδελάδες και Δουκάδες - Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις σε κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Φαιάκων (Σγουράδες, Ζυγός) και Παρελίων (Άφρα)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δύο απολύτως λειτουργικά και αισθητά αναβαθμισμένα δημοτικά κτήρια στεγάζονται πλέον τα Κοινοτικά Γραφεία σε Δουκάδες και Γαρδελάδες μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Την πορεία των παρεμβάσεων συντήρησης είδε από κοντά η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καλόγερο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Βαγγέλη Ραράκο και κλιμάκιο μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.






Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι στα δημοτικά κτήρια στους Γαρδελάδες και Δουκάδες απαιτήθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες, μονώσεις, και φυσικά ελαιοχρωματισμοί.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων αναφέρει: «Σταδιακά αφήνουμε πίσω μας τις παρακμιακές εικόνες εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτηρίων στις Δημοτικές Ενότητες και σύντομα θα παραδοθούν αναβαθμισμένα, ανακαινισμένα και έτοιμα προς χρήση.

Ήδη πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε δημοτικά κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Φαιάκων (Σγουράδες, Ζυγός) και Παρελίων (Άφρα) ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες σε ένα σύνολο έργων που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Το έργο κρίθηκε από την δημοτική αρχή επιβεβλημένο προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές εργασίες που θα καθιστούν ξανά τα δημοτικά κτήρια αξιοπρεπή ως προς τη χρήση και τη λειτουργία των χώρων τους.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα. Ένας ακόμη προγραμματικός μας στόχος γίνεται πράξη. Ο τόπος μας αλλάζει και προχωρά μπροστά μόνο με έργα. Αυτό δεσμευτήκαμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε» τόνισε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.