Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη εν Κερκύρα δημόσια εμφάνιση της νέας διοικήτριας του Νοσοκομείου

Εγγλεζοπούλου
13 Φεβρουαρίου 2023 / 10:13

Η Κέρκυρα τίμησε την Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, της οποίας το ιερό σκήνωμα βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας Διοκήτριας του Νοσοκομείου Μαντώς Εγγλεζοπούλου έγινε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα εορτής της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

Η Κέρκυρα τίμησε την συμπολιούχο της, της οποίας το ιερό σκήνωμα βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης. Το πρωί τελέστηκαν ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναζαρέτ Κυριακού και συνιερουργούντων του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου ευλόγησε κατά την παράδοση τη λεγόμενη «χειμωνική οπώρα», σε ανάμνηση θαύματος που τέλεσε ο Άγιος Βλάσιος, του οποίου τεμάχιο ιερού λειψάνου βρίσκεται στον Ιερό Ναό και του οποίου η μνήμη συνεορτάζεται με την Αγία Θεοδώρα.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Βουλευτής Στέφανος Γκίκας, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου, καθώς και οι τοπικοί επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στη σελίδα του ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας.