Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έως Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας

ανθρωπιστική βοήθεια
09 Φεβρουαρίου 2023 / 15:51

Στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχίας), στο γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς τα θύματα των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, συμμετέχει στην προσπάθεια άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Μετά την συγκινητική συμμετοχή και ενδιαφέρον του κοινού στην πρωτοβουλία του Δήμου για  συγκέντρωση των προσφερόμενων ειδών, ενημερώνουμε ότι παρατείνεται  ο χρόνος συλλογής των ειδών. 

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν παρέχουν την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δυνατότητα, αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου από τις 8:30 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα.

Η Συλλογή γίνεται στο γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού έργου κ.  Ανδρέα Σκούπουρα, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής  Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχίας).
           
Υπενθυμίζεται ότι τα είδη που συλλέγονται είναι  τα ακόλουθα:
- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής

Για τον καλύτερο συντονισμό, όσοι πολίτες επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν και με τον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο, στο τηλέφωνο 6976784495.
 
Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2661362147  και στο 2661362124 (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής), τις καθημερινές. Από 08:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ..
 
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν άμεσα τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, προς τις δύο χώρες.