Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κέρκυρας για την κατάσταση του Νοσοκομείου

ΟΑΕΕ
31 Ιανουαρίου 2023 / 10:50
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενοφόρα και για ότι συμβαίνει φταίνε συγκεκριμένοι διοικητικοί. Και έτσι τώρα περιμένουμε τον νέο Μεσσία για να λύσουμε τα προβλήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κέρκυρας σχετικά με την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αναφέρει τα εξής:

"Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την κατάσταση διάλυσης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την συζήτηση που αναπτύσσεται και το όψιμο ενδιαφέρον από σημερινούς και προηγούμενους διαχειριστές της εξουσίας για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενοφόρα και για ότι συμβαίνει φταίνε συγκεκριμένοι διοικητικοί. Και έτσι τώρα περιμένουμε τον νέο Μεσσία για να λύσουμε τα προβλήματα. Η αλήθεια όμως , που θέλουν όλοι αυτοί να κρύψουν, είναι ότι η υποβάθμιση και η διάλυση του συστήματος υγείας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Υποστελεχωμένα νοσοκομεία, εξαντλητικά ωράρια και δύσκολες εργασιακές συνθήκες για τους όποιους εργαζόμενους έχουν απομείνει, ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή, ελλείψεις ασθενοφόρων, ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Συνθήκες οι οποίες καθιστούν την υγεία των πολιτών επισφαλή. Από την άλλη πλευρά, σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν παντού οι ιδιωτικές κλινικές και η υγεία του λαού εξαρτάται πλέον από την δυνατότητα του καθενός να πληρώσει τους εμπόρους υγείας για να ζήσει.

Η όποια κάθαρση και εξυγίανση του συστήματος έρχεται πάντα προεκλογικά. Μαζί με άλλες υποσχέσεις, όπως την υποτιθέμενη αύξηση του 7,50% σε ελάχιστους συνταξιούχους……, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε μειώσει περίπου κατά 30%.

Ως Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κέρκυρας καταγγέλλουμε τις πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η υγεία είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και για αυτό δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια και δωρεάν.

Το Σωματείο μας, σε συνεργασία και κοινή δράση με όλους τους φορείς που θέλουν να βρίσκονται από την μεριά των αναγκών της κοινωνίας, θα βρεθεί το επόμενο διάστημα μπροστά, παίρνοντας πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση"

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.