Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μαγάρισαν» το ολοκαίνουργιο κτίριο του 4ου ΓΕΛ, στον τέταρτο μήνα λειτουργίας του!

4ο ΓΕΛ
30 Ιανουαρίου 2023 / 13:38

Πριν ακόμα η σχολική κοινότητα προσαρμοστεί στις νέες κτηριακές συνθήκες βλέπει την καταστροφή και την υποβάθμιση των νέων υποδομών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματικότητα έγινε αυτό όλοι απεύχονταν, για το «στολίδι» που παραδόθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα πριν από 4 μόλις μήνες. Πρώτα "μετακόμισαν" τα τσιμεντένια παγκάκια του σε θέση που να ...βολεύει εξωσχολικούς που έκαναν σκέιτ, ενώ σήμερα το πρωί, καθηγητές και μαθητές αντίκρυσαν τις "εικαστικές παρεμβάσεις" των γνωστών άγνωστων που καταστρέφουν συστηματικά τους δημόσιους χώρους. 

Τα δύο αυτά γεγονότα ανακοίνωσε με λύπη, η διεύθυνση του του σχολείου:

Χθες Κυριακή 29 Ιανουαρίου το 4ο ΓΕΛ έκλεισε ακριβώς 4 μήνες λειτουργίας στο νέο κτήριο (29 Νοεμβρίου 2022 ήταν η πρώτη ημέρα μαθημάτων). Η σχολική του κοινότητα περίμενε για το κτήριο αυτό πολλά χρόνια και με μεγάλη χαρά δέχτηκε την μεταστέγαση λόγω των πολύ κακών κτηριακών υποδομών στο προηγούμενο κτήριο. Στα εγκαίνιά του πολλοί ήταν αυτοί που ευχήθηκαν να γίνουν και άλλα τέτοια σχολεία στο νησί προς όφελος, πρωτίστως, των μαθητών.

Πριν, όμως, ακόμα η σχολική κοινότητα προσαρμοστεί στις νέες κτηριακές συνθήκες βλέπει την καταστροφή και την υποβάθμιση των νέων υποδομών. Σήμερα το πρωί, οι μαθητές και οι καθηγητές που ερχόμασταν στο σχολείο, αντικρίσαμε βαμμένους τοίχους από εξωσχολικούς στο προαύλιο.

Λίγες μέρες νωρίτερα είδαμε τα τσιμεντένια παγκάκια της αυλής (τοποθετήθηκαν μόλις στις 14 Ιανουαρίου) να αλλάζουν θέσεις για να καλύψουν τις ανάγκες εξωσχολικών που το απόγευμα έμπαιναν στην αυλή, πάνω από την περίφραξη, για να κάνουν skate με τις σανίδες τους.

Δυστυχώς, σήμερα ανακαλύψαμε πως και οι τοίχοι του σχολείου μας άρχισαν να χρησιμοποιούνται για να εκφραστούν ανήσυχοι «καλλιτέχνες» δημιουργώντας graffiti. Οι καθαροί και καλά βαμμένοι τοίχοι της αυλής δεν μπορούσαν να παραμείνουν όπως όρισε η μελέτη και παρέδωσε ο κατασκευαστής του κτηρίου.

Έπρεπε, από τον τέταρτο κιόλας μήνα λειτουργίας, μαθητές και καθηγητές να βλέπουν μια νέα όψη η οποία βέβαια θα αλλάζει ανάλογα με το ποιος θα μπαίνει στο σχολείο τις ώρες μη λειτουργίας του. 

Είναι πολύ θλιβερό να συμβαίνουν αυτά σε ένα νέο κτήριο που όλοι έχουν χαρακτηρίσει σαν στολίδι για το νησί. Απογοητευόμαστε περισσότερο από όλους εμείς, που είμαστε εδώ, φροντίζουμε και αγωνιζόμαστε να κάνουμε τους χώρους αυτούς καλύτερους και πιο λειτουργικούς. Τέτοιοι βανδαλισμοί μεγαλώνουν την ανησυχία μας για το τι μπορεί να αντικρίσουμε κάποιο άλλο πρωινό στο μέλλον.

Παρακαλούμε όλους τους παράγοντες του νησιού να βοηθήσουν να σταματήσουν τέτοιου είδους πράξεις με όποιον τρόπο νομίζει ο καθένας ότι μπορεί.
 
Ο Διευθυντής του σχολείου
Κωνσταντίνος Αλεξίου