Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία του Λεωνίδα Ι. Κόλλα στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας

Λεωνίδας Ι. Κόλλας
29 Ιανουαρίου 2023 / 12:51

Για την συμμετοχή του στην αναστήλωση του Ιερού Ναού της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.

Στα γραφεία της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας συνεχίστηκαν οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με την ομιλία του αρχιτέκτονα Λεωνίδα Ι. Κόλλα για την αναστήλωση του Ιερού Ναού της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, στην οποία και παραβρέθηκαν αρκετοί σημαντικοί προσκεκλημένοι. Η ανάρτηση της Αναγνωστικής Εταιρείας συγκεκριμένα αναφέρει:

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να μιλήσει, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας, ο Κερκυραίος αρχιτέκτονας κ. Λεωνίδας Ι. Κόλλας, με θέμα την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο έργο της Αναστήλωσης του Ιερού Ναού της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων στα μέσα του 20ου αιώνα.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τη συγκεκριμένη ομιλία λάβαμε την ευλογητική επιστολή της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄, η οποία αναγνώστηκε αμέσως μετά το προλόγισμα του Προέδρου της Εταιρίας κ. Θανάση Μακρή.
Ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση της διάλεξης από τον Επιστημονικό Διευθυντή της Αναγνωστικής κ. Δημήτρη Ζυμάρη και κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο κ. Λ. Κόλλας, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το θέμα, με πλούσιο εικονογραφικό υλικό.
Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Μακρής προσέφερε στον κ. Κόλλα μια αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Εταιρίας, τη γλαύκα, ως ελάχιστη αναγνώριση της συνολικής προσφοράς του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης π. Γεώργιος Αλτουβάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Αναγνωστικής κ. Γιάννης Πιέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Δημήτρης Μεταλληνός, η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Δέσποινα Ζερνιώτη, και πολλοί άλλοι.