Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου

Μερόπη Υδραίου
23 Ιανουαρίου 2023 / 15:49

Συμμετέχουν 66 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων όπως οι Δήμοι Κωνσταντινούπολης, Τιράνων, Σόφιας, Βελιγραδίου, Σεράγεβου, Κότορ, Αυλώνα κ.α

ΚΕΡΚΥΡΑ. μεταξύ των Δημάρχων που συμμετέχουν στη σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που πραγματοποιείται στην Αθήνα είναι η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Κέρκυρα είναι πλέον προσανατολισμένη σε δράσεις εξωστρέφειας.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 66 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων όπως οι Δήμοι  Κωνσταντινούπολης,  Τιράνων,  Σόφιας, Βελιγραδίου,  Σεράγεβου,  Κότορ, Αυλώνα κ.α ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Κέρκυρας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, Χίου κ.α.

Η κ. Υδραίου στην τοποθέτηση της επισήμανε ότι:

-Τα Βαλκάνια πρέπει να είναι μια περιοχή ειρήνης και σταθερότητας. Απέναντι σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις, η αυτοδιοίκηση προτάσσει τη σταθερότητα, τη συνύπαρξη και τη συνεννόηση.

-Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Δήμων σε πεδία όπως ο τουρισμός, η καινοτομία και ο πολιτισμός.

-Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων των πόλεων που συμμετέχουν.

-Υπάρχει ένα ακόμα πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους και αυτό αφορά σε κοινές δράσεις για το άσυλο, το μεταναστευτικό, τις έξυπνες αλλά και ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.