Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τετάρτη 25/01 ανοίγει προσωρινά και πάλι το αεροδρόμιο για πτήσεις

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
23 Ιανουαρίου 2023 / 12:30

Το αεροδρόμιο θα είναι λειτουργικό μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς από τις 8 – 22 Φεβρουαρίου θα κλείσει και πάλι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κανονική του λειτουργία μπαίνει προσωρινά από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», το οποίο ήταν κλειστό για πτήσεις από τις 10 Ιανουαρίου, λόγω των εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου προσγείωσης που πραγματοποιεί η Fraport.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πρώτη πτήση που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι από την Sky Express στις 8 το πρωί από την Αθήνα.

Η τελευταία ημέρα των εργασιών που πραγματοποιούνται για την περίοδο του Ιανουαρίου είναι η αυριανή (24/01).

Σύμφωνα με το ΝΟΤΑΜ το μήκος του διαδρόμου, εξαιτίας των εργασιών θα είναι κοντύτερο από το αρχικό, καθώς 914 μέτρα δεν θα είναι λειτουργικά.  Το διαθέσιμο μήκος δηλαδή για την προσγείωση των αερoσκαφών από τις 24 Ιανουαρίου- 7 φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 1.459 μέτρα.

Πότε θα ξανακλείσει

Το αεροδρόμιο θα είναι λειτουργικό μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς από τις 8 – 22 Φεβρουαρίου θα κλείσει και πάλι  για να συνεχιστούν οι εργασίες.
Η αναστολή της λειτουργίας του επηρεάζει τις πτήσεις εσωτερικού προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς η σύνδεση με προορισμούς του εξωτερικού θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου.

Αεροδιακομιδές

Με βάση τον σχεδιασμό,  από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας την περίοδο που είναι κλειστό, πραγματοποιούνται μόνο οι αεροδιακομιδές ασθενών. Ωστόσο κατά την πρώτη αναστολή, δεν έλειψαν και τα προβλήματα σε δυο περιπτώσεις, με τους ανήλικους ασθενείς να περνούν μια «Οδύσσεια» για να μεταφερθούν προς νοσοκομεία των Αθηνών.

Μάλιστα παρότι είχε ζητηθεί για τις δυο περιόδους αναστολής να υπάρχει μόνιμη στάθμευση  ελικόπτερου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με 24ωρη πτητική ικανότητα, που θα εξυπηρετεί τις έκτακτες και επείγουσες  αεροδιακομιδές προς Αθήνα και Γιάννενα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί έως σήμερα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ