Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια της έκθεσης «Απογράφημα- Inventory» του Τρ. Τρανού

Τριαντάφυλλος Τρανός
20 Ιανουαρίου 2023 / 19:39

Στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Έγιναν απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Τριαντάφυλλος Τρανός – Απογράφημα/ Inventory” στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων η οποία αποτελεί μια αναδρομή στο έργο του εικαστικού καλλιτέχνη από το 1987 έως και σήμερα. Η έκθεση θα κρατήσει μέχρι τις 26/02.

Για την επιμέλεια της έκθεσης συνεργάστηκαν και συνυπογράφουν, η Δρ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Κέρκυρας, και ο Δρ. Νίκος Κόκκαλης, Εικαστικός - Μέλος Ε.Ε.Π. Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Διδάσκων στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Τριαντάφυλλος Τρανός με πλούσιο διδακτικό και καλλιτεχνικό έργο, εκθέτει για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, ζωγραφικά έργα, εγκαταστάσεις και μικρογλυπτά που συνθέτουν την 35ετή πορεία του, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα δάνεια, τις επιρροές και την πρόσληψη του έργου σημαντικών καλλιτεχνών της διεθνούς σκηνής, στις δημιουργίες του, όπως ο Κλέε, ο Μπράκ, ο Πικάσσο και ο  Γκρις.  

Τα έργα του Τρανού επηρεασμένα από την ποίηση, τη μουσική και τη λογοτεχνία, δίνουν στο σύνολο του έργου του τη δυνατότητα για μία πολυ-αισθητηριακή ανάγνωση, καθώς ενεργοποιεί το σύνολο των αισθήσεων και απευθύνεται στο θεατή με γνώμονα το συναίσθημα και όχι απαραίτητα τη γνώση.